Personvernerklæring

Mathallen Oslo er opptatt av at du som bruker vet hvordan vi behandler personopplysningene dine. Vi tar ditt personvern på alvor og alle personopplysninger som samles inn håndteres i samsvar med personopplysningsloven, personvernforordningen, bokføringsloven og annet relevant regelverk.
Vi innhenter kun informasjon som er relevant for å bedre vårt tilbud og gi deg en bedre kundeopplevelse. Bruken av personopplysninger som samles inn varierer basert på innhentingsmetode og verktøy, enten det er besøk på vår hjemmeside, kjøp av billetter, bordreservasjoner, nyhetsbrev eller sosiale medier.
I denne personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger som samles inn, hvorfor disse samles inn, hva de brukes til og hvilke rettigheter du har som registrert hos oss.

Hvem vi er

Mathallen Oslo er en arena for unike smaksopplevelser, og et samlingspunkt for mattradisjoner og mattrender. Det er et handelssted basert på kjærlighet og respekt for råvarer, med dedikerte, stolte og serviceorienterte medarbeidere. Bak Mathallen står Aspelin Ramm, en solid og ambisiøs eiendoms- og byutvikler. Aspelin Ramm er opptatt av at bygg skal utgjøre verdifulle elementer i bybildet, og har et miljøriktig fotavtrykk.

Hvilke personopplysninger vi samler inn

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi samler inn følgende opplysninger:

Navn og e-postadresse

Dersom du har gitt oss et aktivt samtykke om at du ønsker å motta relevant informasjon fra oss via vårt nyhetsbrev. Eller dersom du har kjøpt billett til et arrangement som foregår i Mathallen, eller logget deg på vårt gjestenettverk (se punkt under).

Informasjon om din bruk av www.mathallenoslo.no

Opplysninger som gir innsyn i hvilke undersider som besøkes, enhetskategori, nettleserinnstillinger og IP-adresse.

Open wifi

Dersom du logger deg på vårt gjestenettverk via Simp når du besøker Mathallen, samles følgende opplysninger:

  • Innsendt informasjon: Informasjon du gir ved innlogging, for eksempel informasjon fra en sosiale medier-konto, eller detaljer fylt ut i skjema. Denne kan inneholde e-post, telefonnummer, fødselsdato, navn, adresse, profilbilde og/eller likes.
  • Tilleggsinformasjon: Informasjonen om/fra nettstedene du besøker. Vi samler ikke inn noe informasjon som brukes til å foreta finansielle transaksjoner.
  • Enhetsinformasjon: Informasjon om hvilken enhet du benytter (mobil, nettbrett, bærbar PC, etc).
  • Stedsinformasjon: Dersom plasseringssporing er aktivert kan Simp samle informasjon om hvor i lokalet du befinner deg
  • Nettverksinformasjon: Simp samler inn informasjon relatert til IP-adresser, Internett-tjenesteleverandører, klikkstrømdata, nettlesertype, språk, besøkte nettsider, samt dato og tidsstempel.

Mathallen Oslo samler ikke opplysninger om fødselsdato og personnummer. Vi samler heller ikke inn kredittkortopplysninger – dette gjøres av våre betalingsformidlere Billetto og vår gavekort-tjeneste iGive. Disse opplysningene deles ikke videre.

Hvorfor vi samler inn personopplysninger

Vi samler inn personopplysninger for å kunne levere tjenester tilpasset ditt behov. Vi bruker opplysningene til å opprettholde og videreutvikle våre tjenester, samt tilpasse og målrette annonser og annen markedsføring.

Hvordan dine personopplysninger brukes

Nyhetsbrev

Vi bruker din oppgitte e-postadresse for å kunne sende deg nyhetsbrev om våre tilbud, nyheter og arrangementer. Våre nyhetsbrevmottakere har selv meldt seg på via vår nettside eller konkurranser hvor de selv har gitt samtykke til å motta nyhetsbrev. Ved påmelding til nyhetsbrev lagres e-postadresse og navn, (og bosted der kunde har valgt å oppgi dette). Vi benytter oss av verktøyet Apsis, og alle personopplysninger lagres trygt i vår private Apsis-konto. Det blir også sendt ut nyhetsbrev til e-postadresser registrert gjennom vårt gjestenettverk Simp. Du som bruker må ha godkjent vilkårene til gjestenettverket for å motta nyhetsbrev via Simp. Opplysningene deles ikke med andre og brukes kun til Mathallens formål.

Våre abonnenter kan enkelt melde seg av vårt nyhetsbrev ved å klikke på en link som er en fast del av innholdet i alle nyhetsbrev som sendes ut. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet er det automatisk sperret for at vi kan fortsette å sende deg informasjon, og du blir slettet fra listen. Abonnenter kan også svare på nyhetsbrevet og be oss om å få sine opplysninger slettet, eller be oss om å oppgi hva slags opplysninger vi har om personen.

E-post i forbindelse med arrangement

Vi bruker også e-postadressen din om du har kjøpt billetter til et av våre arrangementer via Billetto, det blir da sendt ut automatisk bekreftelse på bestillingen samt en oppfølgingsmail med praktisk informasjon om arrangementet. Disse e-postadressene blir ikke registrert som faste abonnenter på vårt nyhetsbrev. Ved bordreservasjoner blir navn brukt til å registrere bord.

Digital markedsføring

E-postadressen din vil også kunne bli brukt i vår digitale markedsføring, eksempelvis til målretting av annonser. Har du for eksempel deltatt på en «Chefs Table» i Mathallen kan vi bruke din e-postadresse for å målrette annonser på lignende arrangementer til deg. Vi bruker Facebook og Instagram som digitalt markedsføringsverktøy, og du vil da kunne oppleve at du får opp en annonse med Mathallen som avsender i din nyhetsstrøm.

Analyse

For å gjennomføre statistikk og analyser innad i bedriften, benyttes kun anonymisert informasjon hentet fra våre nettsider og kanaler i sosiale medier. Verktøyet Google Analytics gir oss informasjonskapsler om hvordan våre besøkende bruker nettstedet vårt og hvilke nettsider de eventuelt blir henvist fra. Vi benytter denne informasjonen kun til å lage interne rapporter som brukes til å forbedre nettsiden og bedre forstå vår målgruppe og deres behov.

Hvordan du kan få tilgang til dine personopplysninger

Du kan når som helst få tilgang til – og oppdatere – dine personopplysninger ved å sende oss en e-post til post@mathallen.no.

Hvem vi deler dine opplysninger med

Vi deler ikke dine personopplysninger med tredjeparter, men ditt navn og din e-postadresse lagres og brukes til utsendelse av vårt nyhetsbrev, som du når som helst kan melde deg av. Du blir kun registrert som abonnent på vårt nyhetsbrev dersom du selv har gitt ditt samtykke. Vi henter ikke e-postadresser fra reservasjoner eller om du har deltatt på arrangementer eller konkurranser, med mindre du selv har godkjent å motta nyheter fra oss. Vi overfører heller ikke dine personopplysninger til land eller organisasjoner utenfor EU eller EØS.
Kun i tilfeller når norsk politi eller annen offentlig myndighet legger frem en rettslig kjennelse, beslagbeslutning eller tilsvarende krav om utlevering av informasjon må vi dele de opplysningene vi besitter.

Kameraovervåkning

Mathallen har kameraovervåking i sine lokaler og det er også kameraovervåking ellers på Vulkanområdet. Kameraovervåking gjøres av sikkerhetsmessige grunner og for å forebygge og avdekke straffbare handlinger. Alle steder hvor det foregår videoovervåking er tydelig skiltet. Bilder og opptak fra kameraovervåking slettes automatisk i henhold til Datatilsynets retningslinjer.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Dine personopplysninger blir lagret i inntil 2 år. Er du abonnent på vårt nyhetsbrev lagres opplysningene på ubestemt tid, frem til du eventuelt melder deg av og kundeforholdet blir avsluttet. Personopplysninger knyttet til fakturaer og betaling beholdes i minst 10 år i henhold til norsk regnskapslovgivning.

Dine rettigheter

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke gitt etter denne personvernerklæringen. Dette gjøres via avmeldingslink i våre nyhetsbrev. Du kan også trekke ditt samtykke ved å kontakte oss på post@mathallen.no.

Du har rett til å få innsyn i dine personopplysninger, eller å kreve retting av feilaktige opplysninger vi har lagret om deg. Dersom du har spørsmål eller innvendinger til hvordan vi behandler dine personopplysninger ber vi deg ta kontakt med oss på e-post.

Klager

Dersom du mener at vår behandling av personopplysninger er i strid med personvernlovgivningen, kan du ta kontakt på post@mathallen.no eller klage til Datatilsynet. Du finner kontaktinformasjon til Datatilsynet på www.datatilsynet.no.

Endringer

Hvis det skulle skje endringer i vår behandling av personopplysninger som krever oppdatering av denne personvernerklæringen vil du finne informasjon om dette på vår hjemmeside.

Cookies

På dette nettstedet logger vi helt anonymt informasjon om alle besøkende. Til dette benytter vi oss av Google Analytics. Denne informasjonen kan ikke spores tilbake til deg som enkeltperson.
Dette er noe vi gjør for bedre å kunne forstå hvordan våre brukere benytter nettstedet og slik kan vi tilpasse sidene optimalt til deg som bruker. Vi benytter informasjonskapsler (heretter cookies) der informasjonen lagres i en informasjonskapsel på din PC. Dette er helt standard prosedyre og noe de aller fleste nettsteder gjør.

Normalt sett er de fleste nettlesere stilt inn til å godta cookies. Vi gjør oppmerksom på at du kan slette cookies ved å følge instruksjonene for sletting av informasjonskapsler i din nettleser. Du finner informasjonen om dette i “Hjelp”-funksjonen i nettleseren din. Vær oppmerksom på at å begrense tilgangen til cookies kan påvirke funksjonaliteten på nettstedet vårt.

Google Analytics

Google Analytics-cookien er en førsteparts cookie. Den er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Du kan reservere deg mot bruk av Google Analytics her. Websiden benytter analyseverktøyet Google Analytics for å studere trafikk, bruksmønstre og trender på nettsiden. Dataene som samles inn brukes for å optimalisere brukeropplevelsen og tilpasse innholdet på nettsiden. I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om brukerne. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her.

Kontaktinformasjon

E-post: post@mathallen.no
Tlf: +47 40 00 12 09
Adr: Vulkan 5, 0178 Oslo