Asias beste kvinnelige kokk 2016 besøker Mathallen

I samarbeid med den Filippinske ambassaden i Oslo, begir kulturenheten i det Filippinske utenriksdepartementet seg ut på sitt andre år med Philippine Flavours: A Culinary Tour with Margarita Forés. Turneens formål er å bidra til å introdusere filippinske matradisjoner i det internasjonale markedet.*

Kokk Margarita Forés ble i 2016 kåret til Asias beste kvinnelige kokk av Asias 50 beste restauranter. Phillipine Flavors-turneen vil vise frem kokk Margaritas talent og lidenskap for filippinsk mat gjennom middager, matlaging-demonstrasjoner og smaksprøver. Hun vil bli assistert av sitt team på fire kokker: Angelo Comsti, Jorge Mendez, Juvy Lorca og Maicey Sacramento.

Program @ Mathallen Oslo:

Fredag ​​24. august:

Middag med kokk Margarita Forés på Torget, kl. 19.00. Dette er en invite-only-middag, men kokk Margarita og hennes team vil også gjøre en matlaging-demonstrasjon mens de forbereder middagen.

Lørdag 25. august:

Matlaging-demonstrasjon og smaksprøver på Torget: kl. 12.30 og kl. 14.30. Kokk Margarita vil gi ut gratis smaksprøver til publikum.

Demonstrasjon og smaksprøver meny:

ADOBO
Vinaigrettebrasert kjøtt
Adobo er kokt, syltet kjøtt, og anses av mange som en filippinsk nasjonalrett. Dets etymologi er den franske adouberen, som opprinnelig betydde «å kle en ridder i rustning». Spanjoler introduserte adobar med sin marinade, men de brukte øy-vinaigrette i Filippinene i stedet for druevin som i hjemlandet. Vinaigrette gir ikke bare smak, den tenderer også. Ved å pakke adobo (som på spansk betyr «picklesaus») i smult holder maten i flere dager ukjølt.

KINILAW NA ISDA
Vinaigrettebehandlet makrell
Mange kulturer har versjoner av fisk herdet/kokt i vinaigrette, for eksempel den spanske ceviche og den skandinaviske gravlaksen. Den første skriftlige omtalen av kinilaw i vår kulinariske historie var i forbindelse med Pigafetta, som dokumenterte Magellans reise.

 

* Kokk Margarita Forés og hennes team vil reise til fire storbyer i Skandinavia, hvor det er stor interesse for internasjonal mat og mange kulinariske hovedseter, nemlig Oslo, København, Malmö og Stockholm.

Philippine Flavors 2018 støttes også av det Filippinske departementet for handel og industri gjennom det filippinske handels- og investeringsenteret i Stockholm, Sverige. Gjennom presentasjonen av elskede filippinske retter, har turneen også til hensikt å markedsføre filippinske matvarer som allerede er tilgjengelige i de skandinaviske markedene, eller som kan bli gjort tilgjengelig i disse landene.

This post is also available in: English