Cebiche

Tir-lør: 11-20
Søn: 11-18

E-post:
rs.mathallen@cebiche.no

Bestilling og betaling:
favrit.com

Tlf: 467 05 613

«Cebiche» by Aymara Peru

Oslos første cevichebar finner du i Mathallen

Den tradisjonelle matretten «Cebiche» som det kalles i Peru, er blitt godt kjent blant nordmenn. Det har også blitt signaturretten til moder-restauranten Aymara Peru på Frogner.

Med vår lange erfaring trekker vi frem våre mest populære versjoner av Cebiche samt andre peruanske klassiskere som Causa og Antichucho.
Kom innom oss og få en smakfull introduksjon av det beste fra peruansk street food.

Det peruanske kjøkken

Visste du at den kulinariske historien til Peru går over 1000 år tilbake i tid? Det peruanske kjøkkenet byr på en spennende blanding av ulike matkulturer, med stor innflytelse fra innvandrere fra både Japan, Kina Europa og Afrika. Dette har hatt stor påvirkning på matkulturen i landet og resultert i en rekke spennende underkjøkken som Criolla, Nikkei, Chifa, Andina og Amazónica.

Hovedingrediensene de brukte den gang var fisk og kjøtt av ulike lokale arter, poteter, mais og ulike kornslag. Det peruanske kjøkkenet kjennetegnes derfor av proteinrik mat og mye fisk.

Nasjonalretten ceviche

Nasjonalretten ceviche kommer blant annet fra underkjøkkenet Nikkei og Chifa. Retten bestående av fersk, rå fisk marinert i sitrusjuice, tilsatt forskjellige smaker og tilbehør. Det som gjør det til en ceviche er at fisken «kokes» i sitrus og gir den en delikat konsistens.

Hos Cebiche omfavner vi det peruanske kjøkkenet med fokus på norske råvarer, og serverer friske, krydrede retter som vil gi deg en minnerik opplevelse.

Cebiche 769x1024