Icon_Spisesteder

Cannoli - himmelsk god kjeksdessert

Cannoli

Cannoli er en kjent siciliansk kjeksdessert, og den er himmelsk god! Ta turen innom Via Italia og smak den selv.

Cannoli Via Italia

Historien om cannoli

Desserten er en knasende kjeks som likner på krumkake. I hjertet av kjeksen finner man en deilig krem basert på ricottaost fra sauemelk, blandet med små biter av mørk sjokolade. Kjeksen er dekket av hakkede pistasjnøtter, mandler og kandisert frukt.

For å forstå opprinnelsen av cannoliene må vi tilbake til Sicilia (i perioden 827-1091), hvor øya var under arabisk styre. Den daværende Sultanen fant seg godt til rette på Sicilia sammen med sitt harem. Det var nettopp konkubinene til Sultanen som utviklet oppskriften og fant opp den avlange formen, til æren for Sultans virilitet!

Denne desserten har også røtter inn i den norske historien når det arabiske herredømmet måtte vike for Normannerne, en befolkning bosatt i Nord-Frankrike, men av norsk og dansk opprinnelse. Det var nordmennene som frigjorde konkubinene fra haremet og lot de være frie kvinner. Oppskriftene tok de også med seg videre.

Cannoli Via Italia
Cannoli Via Italia

Nyt desserten hos Via Italia

Nå kan hele verden nyte magiske øyeblikk allerede ved første smak. Desserten er blitt en kjær og meget populær dessert i den italienske kaketradisjon, og nå kan de endelig tilby den hos Via Italia i Mathallen!

Via Italias cannoli lages av en italiensk baker som kommer fra Napoli, den opprinnelige hovedstaden i det sicilianske kongeriket. Den dyktige bakeren er fjerde generasjon i en familie med lang tradisjon innenfor kakebaking. Hun flyttet til Norge for noen år siden etter å ha forelsket seg i vårt vakre land. Nå bruker hun all sin tid på å lage mange italienske delikatesser, som hun håper mange nordmenn vil falle for!

Hurra for cannoli fra Sicilia og buon appetito!

Via Italia

Vi lager fersk pasta hver dag som enten kan tas med hjem eller nytes ferdig i Mathallen!