Icon_Spisesteder

Ceviche fra Cebiche

Ceviche fra Cebiche

Ceviche er enkelt og greit rå fisk marinert i sitrussaft. Denne måten å tilberede på gjør at fisken får et litt kokt utseende, samtidig som den friske og rå smaken er bevart.

Her kan du se hvordan Mathallens egen cevichebar - Cebiche - gjør det.

INGREDIENSER

Fisk - dagens fangst

Chili

Koriander

Rødløk

Lime

Tigermelk (limejuice, hvitløk, chili, løk, selleri og ingefær)

Choclo (peruansk mais)

Cancha (popkorn fra Andes)

Søtpotet, ferdig kokt

 

TILBEREDNING

Skjær fisken i passe små biter.

Ha på en klype med salt, finhakket chili, koriander og oppskåret rødløk og bland godt.

Skvis over litt lime.

Tilsett tigermelk (tigermelk er en sitrusmiks de bruker i Peru for å lage ceviche). Tigermelk inneholder limejuice, hvitløk, chili, løk, selleri og ingefær.

Finn fram en passe stor skål og legg litt choclo (peruansk mais), cancha (popkorn fra Andes) og ferdig kokt søtpotet oppi skålen.

Dander cevichen i skålen og dekorer med koriander.

Ceviche fra Cebiche

Cebiche

«Cebiche» by Aymara Peru Oslos første cevichebar åpner i Mathallen Den tradisjonelle matretten «Cebiche» som det kalles i Peru, er blitt godt kjent blant nordmenn. Det har også blitt signaturretten…