Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Den store kjøkkenfesten skjerm liten

12. oktober 2022 | 18:30 - 23:30

Den store kjøkkenfesten

Halvar Ellingsen fra Kvitnes, Niklas Kleppe og Robin Baldi fra TempoTempo Bergen, Claes Helbak fra Söl i Stavanger og Mikael Svensson fra Kontrast her på Vulkan dukker opp på kjøkkenet på Torget. Kommer du?

På alle fester er det på kjøkkenet den virkelig gode festen befinner seg. En står og lager noe mat av det han fant i kjøleskapet, en annen kommer med en spontan høylytt hyllest til løken, eller noe annet hverdagslig. Samtidig er det gode diskusjoner om mat, om drikke, om fest og moro, og alt dette mens musikken dundrer litt på avstand i stua der dansegulvet er. Noen sniker til seg en bit før kokken er ferdig, andre henter mer vin så kokken faktisk blir ferdig. Alle spiller sin rolle til perfeksjon, det er jubileum, det er fest, og vi vil alle bare stå på kjøkkenet, snike oss ut på dansegulvet når den ene hiten fra i år vi lett skamfullt liker å synge med på mens vi hopper opp og ned.

Akkurat sånn blir det på bursdagen til Mathallen også. For vi skal ha årets beste kjøkkenbursdagsfest. Landslagskokkene har dratt hvert til sitt etter noen dager med øving, men de har latt kjøkkenet stå. Det fyller vi med deg, og kokker vi liker godt, som liker oss godt, og som lager sjukt god mat.

Kvelden starter med bursdagssang kl. 18.30 og deretter blir det liv på kjøkkenet fra kl. 19 og utover. Serveringen skjer foran kjøkkendisken, vin skjenkes av en bergenser i baren du ikke kommer til å kjenne igjen, musikk spilles av en kjøkkenfestglad DJ, og du, du spiser mat med fingrene, med bestikk fra tallerken eller bare hånda. Mens du snakker om de viktige ting. Det hele blir bare avbrutt av spontane hyllester til mathallens skapere, mathallens innbyggere og ikke minst mathallens kunder. Det blir musikk, gutter, sang, piker og mat, skikkelig god mat.

På kjøkkenet kommer Halvar Ellingsen fra Kvitnes, Niklas Kleppe og Robin Baldi fra TempoTempo Bergen, Claes Helbak fra Söl i Stavanger og Mikael Svensson fra Kontrast her på Vulkan. Alle serverer hver sin smårett og du velger selv om du vil teste en eller flere av rettene. Hver rett koster kr. 100 og kan kjøpes hos Torget Bar.

Onsdag 12. oktober, dagen for Mathallens 10-årsdag, den beste kjøkkenfesten.

Du kommer, spiser og henger.

Mer om de som står på kjøkkenet:

TempoTempo (Bergen)

Robin Baldi og Niklas Kleppe har jobbet sammen av og på siden 2011 på (legendariske) Jacobs bar og kjøkken, til Bare på 13, Bien Bar, Landmark og nå har de startet Tempo Tempo sammen.

Robin har et stort bergensk fokus på fisk og grønnsaker, mens Niklas har servert og preket naturlig produserte viner i et tiår, og har ikke tenkt å stoppe.

Söl (Stavanger)

Lokale råvarer og naturlige viner, det er Restaurant Söl.
Claes Helbak åpnet Söl og skapte engasjement og begeistring i Stavanger. Han har også åpnet Lapin, en vinbar med naturlige viner du ikke finner andre steder.

Kvitnes (Vesterålen)

Halvar Ellingsen kaller seg selv en fjasekokk, som henger ut i Vesterålen. For oss andre er han kokken som åpnet restaurant i Vesterålen der han kun bruker råvarer derfra. Det er kanskje bra med litt fjas når man gjør ting så vanskelig for seg selv?

Kontrast (Oslo)

Mikael Svensson står bak Vulkans egen stjernerestaurant, Kontrast. Mikael har vokst opp på landsbygda i Skåne blant bønder og åpent landskap. På Kontrast utvikles menyen hele tiden, og de prøver å unngå å stille krav til naturen og retter seg heller etter det de får. 

 

Den store kjøkkenfesten

12. oktober 2022 | 18:30 - 23:30

Sted

Torget, midt i Mathallen
Vulkan 5
Oslo, 0178 Norge