Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Rødvin i glass

1. mai 2021 - 31. mai 2021

Digitalt kurs: Franske viner

Bli bedre kjent med viner fra fem ulike franske distrikter

Kursinfo

Vi smaker fem viner fra ulike distrikter denne kvelden. Vinene kommer fra velkjente områder som Bordeaux, Rhône og Chablis og mindre kjente områder som Beaujolais og Provence.

Det blir en teoretisk gjennomgang der vi går gjennom vinlandets viktigste egenskaper og lærer hvorfor vinen fra de ulike områdene smaker som de gjør. Vi smaker oss gjennom noen av de viktigste druesortene, og ser på klimatiske forhold og historiske grunner til at den franske vinproduksjonen har utviklet seg til det den er i dag. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mattips til de ulike vinene.

Kursholder: Heidi Iren Hansen, MW

Heidi kommer fra Trøgstad, og er vår desidert største vin-nerd. Hun bestod vinkelnereksamen som best i klassen i 2009, og tok WSET Diploma in Wines and Spirits på Kulinarisk Akademi i 2013. Hun har blant annet jobbet som sommelier på Norske Selskab og restaurantsjef på Hotell Refsnes Gods. Hun har også tre pallplasser i norsk- og nordisk mesterskap for sommelierer. Heidi har nylig bestått det mest prestisjetunge vinstudiet i verden, Master of Wine.

Klikk her for handleliste og praktisk info

(Kr. 300,- per husstand)

Digitalt kurs: Franske viner

1. mai 2021 - 31. mai 2021

Sted

Digitalt kurs i regi av Kulinarisk Akademi

300