Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Håkon Høye

30. april 2022 | 17:00 - 19:00

Håkon Høye

30. april blir det god stemning på Smelteverket – for da kommer nemlig selveste Håkon Høye med band for å skru opp atmosfæren! Ta med deg alle du kjenner og bli med på denne deilige vårkvelden.

Høsten 2019 slapp Håkon Høye (aka The Hawk) albumet ”Nights At The Surf Motel”. Dette er oppfølgeren til ”Bout Time” som kom ut i 2013. Albumet ble nominert til Spellemannprisen i 2019.
Bluesen er fortsatt grunnmuren i lydbildet, men låtene er mer i fokus på hans siste utgivelse. ”Nights At The Surf Motel” er et variert album som spenner fra bluesy americana i ”Stay Awhile” til sexy sump groove i ”Time Will Tell”. Musikken er smidd over klassisk blues, rock ’n’ roll og americana, mens tekstene har fokus i samtiden.

Låtene på hans siste album er skrevet i samarbeid med William ”Bill” Troiani. Et samarbeid som i tillegg til to Spellemannpriser (Billy T Band) har resultert i flere finaleplasseringer i International Songwriting Contest i Nashville (2. plass i blueskategorien for låta ”Blow My Cover” i 2013). Albumet er spilt inn i Kitchen Studio, men pålegg er gjort på flere ulike lokasjoner. Et av dem er Greasland Studio i San Jose, California hvor Christoffer ”Kid” Andersen har lagt på kor på 3 låter. På to av dem gjester Sons Of The Soul Revivers. De legger til et varmt og nesten sakralt element til lydbildet på et album hvor de fleste låtene er strippet ned til bass, trommer og gitar.

” A dash of soul, a pinch of gospel, a spoonful of blues and pint of good ol’ Rock ‘n’ Roll”.

På konsert har han til vanlig med seg sitt faste band ” The HoneyTones” som i tillegg til Håkon Høye (gitar og vokal) består av Kasper Værnes (saksofon), Per Tobro (bass) og Vetle Larsen (trommer). Sammen serverer de fra scenen en velsmakende gumbo av blues, soul, americana og garage-rock.

Håkon Høye

30. april 2022 | 17:00 - 19:00

Sted

Smelteverket, kjelleren i Mathallen
Vulkan 5
Oslo, Oslo 0178 Norge

Gratis for alle