Laster Arrangementer
Wine glass over beautiful landscape of Tuscany, with green valley of grapes and hills around. Wine beverage tasting in Italy during harvest.

24. juni | 18:00 - 19:30

Piemonte Wine School: Hvite og røde viner fra Piemonte

Piemonte er viden kjent for Barolo og du får smake hele 7 ulike viner fra dette området denne kvelden. Men visste du at de også lager herlige friske hvite viner? Til sammen får du smake hele 15 viner denne kvelden – fra Barolo og Barbaresco til tre hvite.

Piemonte vinskole – viner fra nordvest i Italia

Piemonte betyr «ved foten av berget» og ligger nordvest i Italia på grensen mot Frankrike og Sveits. Området er verdenskjent for sine viner og i samarbeid med I vini del Piemonte inviterer Mathallen til en liten vinskole for å vise fram noe av det som kommer fra dette området.
Det blir to hyggelig kvelder i Piemontes navn og du kan velge å bli med på én eller begge to.

Om foredragsholderen:

Lars Helliesen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra Norges og Oslos restaurantverden; gjennom nitti-tallet er han kanskje mest kjent for å ha bygget opp Dr. Kneipps Vinbar på Grünerløkka, Oslos, og landets, første «virkelige» vinbar, med et unikt utvalg på glass (pre-coravin!), og stort mangfold av italiensk nisjevin. I 1997 etablerte han vinimportselskapet Gaia for å vise nordmenn det beste fra Italia, og i over tyve år vært sterkt delaktig i å bygge opp den unike posisjon italiensk vin har i Norge i dag. Gjennom sitt virke som restauratør, vinimportør og foredragsholder har han nå i nær en mannsalder gledet kresne norske ganer over hele landet. Lars er også utdannet historiker (Antikken) med årelange studier i historie, klassisk arkeologi og religionshistorie ved Universitetene i Oslo og Bergen bak seg, samt flere studie-opphold ved det Norske Instituttet i Roma. Lars underviser i 2020 i italiensk vin ved NSU i Oslo og Trondheim.

Det er Norsk Sommelier Utdannelse som står bak foredragene. De har utdannet innenfor vin i 18 år og tilbyr studier og kurs for både HORECA og privatmarkedet.

Piemonte Wine School: Hvite og røde viner fra Piemonte

24. juni | 18:00 - 19:30

Sted

Vulkan Matsal, 2. etasje i Mathallen
Vulkan 5
Oslo, 0178 Norge
+ Google-kart

450