Laster Arrangementer

Dette arrangementet har funnet sted

Wine glass over beautiful landscape of Tuscany, with green valley of grapes and hills around. Wine beverage tasting in Italy during harvest.

24. juni 2021 | 18:00 - 19:30

Piemonte Wine School: Hvite og røde viner fra Piemonte

Piemonte er viden kjent for Barolo og du får smake hele 7 ulike viner fra dette området denne kvelden. Men visste du at de også lager herlige friske hvite viner? Til sammen får du smake hele 15 viner denne kvelden – fra Barolo og Barbaresco til tre hvite.

Piemonte vinskole – viner fra nordvest i Italia

Piemonte betyr «ved foten av berget» og ligger nordvest i Italia på grensen mot Frankrike og Sveits. Området er verdenskjent for sine viner og i samarbeid med I vini del Piemonte inviterer Mathallen til en liten vinskole for å vise fram noe av det som kommer fra dette området.
Det blir to hyggelig kvelder i Piemontes navn og du kan velge å bli med på én eller begge to.

Om foredragsholderen:

Lars Helliesen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra Norges og Oslos restaurantverden; gjennom nitti-tallet er han kanskje mest kjent for å ha bygget opp Dr. Kneipps Vinbar på Grünerløkka, Oslos, og landets, første «virkelige» vinbar, med et unikt utvalg på glass (pre-coravin!), og stort mangfold av italiensk nisjevin. I 1997 etablerte han vinimportselskapet Gaia for å vise nordmenn det beste fra Italia, og i over tyve år vært sterkt delaktig i å bygge opp den unike posisjon italiensk vin har i Norge i dag. Gjennom sitt virke som restauratør, vinimportør og foredragsholder har han nå i nær en mannsalder gledet kresne norske ganer over hele landet. Lars er også utdannet historiker (Antikken) med årelange studier i historie, klassisk arkeologi og religionshistorie ved Universitetene i Oslo og Bergen bak seg, samt flere studie-opphold ved det Norske Instituttet i Roma. Lars underviser i 2020 i italiensk vin ved NSU i Oslo og Trondheim.

Det er Norsk Sommelier Utdannelse som står bak foredragene. De har utdannet innenfor vin i 18 år og tilbyr studier og kurs for både HORECA og privatmarkedet.

Piemonte Wine School: Hvite og røde viner fra Piemonte

24. juni 2021 | 18:00 - 19:30

Sted

Vulkan Matsal, 2. etasje i Mathallen
Vulkan 5
Oslo, 0178 Norge
+ Google-kart

450