Årets kokk + Årets unge kokk 2019

sep 24
00:00

Årets kokk + Årets unge kokk 2019

årets kokk

Tirsdag 24. september braker det løs i Mathallen. Da går finalen i Årets kokk og Årets unge kokk 2019 av stabelen og vi gleder oss til å ta imot finalekandidatene og alle kokker, fans og matentusiaster som vil få med seg dette. Vinneren av Årets kokk konkurransen får anledning til å representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020, og (forhåpentligvis) i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.

I Årets kokk-finalen for to år siden var det Christian A. Pettersen som endte øverst på pallen, og gleden var stor da han tok gull i Bocuse d’Or Europe og bronse i Lyon i 2019. Christian A. Pettersen var ikke helt fornøyd med bronse og vil nå bli Bocuse d’Or-kokk igjen – han er en av årets fem finalister.

De fem kandidatene til Årets Kokk 2019 er Christian A. Pettersen, Øyvind Bøe Dalelv, Filip August Bendi, Marius Dragsten Kjelsrud og Håvard Werkland.

Les mer om finalistene her

Sjekk ut årets konkurransemeny her

Årets unge kokk

Stiftelsen Årets Kokk (tidligere Stiftelsen Bocuse d’Or Norge) introduserer for aller første gang konkurransen «Årets unge kokk». Målet med konkurransen er å løfte frem unge kokketalenter, gi dem kunnskap og konkurranseerfaring. Konkurransen avholdes samme dag som Årets kokk i Mathallen Oslo.

Finalistene til Årets unge kokk er Aleksander Løkkeberg Vartdal, Aron Espeland, Celine Ekholt, Frida Netland Berge, Liliana Haaland og Runar Helgeland.

Les mer om finalistene her

program

07.00: Konkurransestart «Årets unge kokk».

10.00: Dømming av tema #1: Ovo-vegetarisk «Jordskokk med rotgrønnsaker vaktelegg». Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 10.50. Retten presenteres på tallerken.

11.00: Dømming av tema #2: Sjømatfest. Auroralaks med skalldyr og trøffeltang. Kandidat i kjøkken nr. 1 begynner, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 11.50. Retten presenteres på tallerken.

12.00: Konkurransen «Årets Unge Kokk» avsluttes.

14.00: Konkurransestart «Årets kokk 2019 – kvalifisering til Bocuse d’Or 2021». Kandidat i kjøkken nr. 1 starter, deretter følger de øvrige fire kandidatene i henhold til trukket kjøkkenrekkefølge hvert 10. minutt frem til kl. 14.40.

15.30: Årets Ganefryd 2019 med tema: Norske stillehavsøsters, tang og tare.
Presenteres av både Årets unge kokk- og Årets kokk-kandidatene, basert på kvalifiseringsoppgaven.

19.00: Presentasjon av tema #1: Vaktel fra Ryfylke og norske rotgrønnsaker.
Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 19.40. Retten serveres på tallerken. Vaktlene forberedes foran publikum.

19.45: Presentasjon av tema #1: Sei Arctic Supreme med løk og grønnkål fra Vang gård. Kandidat i kjøkken nr. 1 presenterer først, deretter presenterer de andre kandidatene hvert 10. minutt frem til kl. 20.25. Retten presenteres på fat ut fra kjøkkenet. Seien skal være tilberedt i hele stykker og trancheres (skjæres) før de legges på tallerken. Presentasjon av fat og siste del av serveringen skjer foran dommere og publikum.

21.00: Seremoni og premieutdeling.

PRAKTISK INFORMASJON

Sted: Torget i Mathallen Oslo

Billett: Adgang til Mathallen er gratis, og Mathallens ‘innbyggere’ står klare til å vise frem og tilby god mat og drikke gjennom dagen.

Presse: Akkreditering i sekretariatet i 2. etasje i Mathallen (ved Kulinarisk Akademi Mathallen).

Se live her!

Årets Kokk 2017

Foto: Rannveig Lie

24/09/2019
Hele dagen
Torget, midt i Mathallen
Gratis inngang
Laster kart ....