
Chefs table: Kulinarisk Akademi
I forbindelse med Mathallens bursdagsfeiring blir det arrangert Chefs table i regi av Kulinarisk Akademi, fredag 13. august kl. 18.00 på Torget i Mathallen!
Med fokus på mat og vin i kombinasjon blir det servert 9 retter laget av kokker fra KA, hver kokk presenterer hver sin rett. Det er også mulig å bestille tilpasset vinpakke. Oppmøte kl. 18.00 med felles aperitif og tygg, før gjestene blir vist til bordene og første rett serveres. NB! Begrenset antall plasser; 40 stk.
Pris kr. 999,- per person for middagen, kr. 775,- for tilpasset vinpakke.
Kveldens 10-retters middag og kokkene bak:
Tygg og aperitif (felles før vi setter oss):
Posjert vaktelegg, pepperrot og surdeig // Tartar med estragon og sort pepper // Skagen lux, flatbrød og fennikel-gress
Vin: Champagne Blanc de Blanc, Ruinart
Jostein Medhus
Jostein er tidligere manager på kokkelandslaget, et faglig orakel og veldig opptatt av kortreist mat.
*
Eggeplomme/jordskokk/gravet eggeplomme/trøffel/røkt marengs med tang
Vin:Champagne Blanc de Blanc, Ruinart
Alle kokkene
*
Artisjokk, løyrom og stikkelsbær
Vin: Sauvignon Blanc, Oliver Zeter
Morten Haakenstad
Morten har en allsidig og spennende bakgrunn. Han er kanskje ikke den som roper høyest, men leverer alltid varene.
*
Kamskjell, blåskjell og reker
Vin: Sauvignon Blanc, Oliver Zeter
Marius Myrstrand
Tross sin unge alder er Marius allerede en erfaren, veldig dyktig og ikke minst engasjert kokk.
*
Kongekrabbe, blomkål, avruga og fermentert selleri- og østerssaus
Vin: Jurassic Park Chenin Blanc, Field Recordings
Kristian Rønnestad
Kristian er en gladkokk fra Grimstad. Han er dedikert, nøyaktig og setter alltid kundenes behov først
*
Beter, kolje og byggryn
Vin: Côtes du Jura La dent de Charnet, Rolet
Synne Brandtzæg
Synne er vårt kvinnelige alibi. Hun er engasjert, drivende dyktig og utrolig positiv og blid.
*
Jarlsberg 5år, potet og tyttebær
Vin: Côtes du Jura La dent de Charnet, Rolet
Jonas Modell
Jonas er kjøkkensjef på KA sin avdeling i Mathallen, og er lidenskapelig opptatt av god mat.
*
Piggvar, knutekål og røkt fløte
Vin: Santa Barbara County Chardonnay, Au Bon Climat
Marius Martinsen
Marius er landslagkokk, faglig sterk på det meste, og leverer alltid på smak og produkt
*
Kylling, sopp og mais
Vin: Agostino Petri Chianti Classico Riserva, Vicchiomaggio
Andreas Lønn Johannessen
Andreas er en av våre yngre kokker. Han er veldig grundig – på kanten til perfeksjonist.
*
Solbær, Nyr, hasselnøtt
Vin: Nierstein Pettenthal Riesling Auslese, Kühling-Gillot
Espen Vesterdal Larsen
Espen er daglig leder på KA. Han er allsidig, kreativ, tidligere konditor på kokkelandslaget og har vunnet en rekke konkurranser.
18:00 - 22:00
Torget, midt i Mathallen
999,- per pers (vinpakke 775,-)