
Kulinarisk take-over
Hold av dagene 18.-20. august hvis du er lysten på masse deilig mat og gode tips. Da tar nemlig Kulinarisk Akademi over Mathallen.
Det blir smaking av drikke og mat, og lynkurs og underholdende kokkelering.
Program:
FREDAG 18. AUG: VIN I FOKUS
Kl. 17.15-17.45: Ost og vin på Ma Poule. 30 min, to oster og to glass vin. Kun kr. 159,- per pers.
Kl. 18.00-18.15: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurset gratis.
Kl. 18.30-19.00: Ost og vin på Ma Poule. 30 min, to oster og to glass vin. Kun kr. 159,- per pers.
Kl. 19.10-19.30: Kunnskapsquiz med blindsmaking. Vi oppfordrer alle vinglad amatører til å delta! OBS – 25 plasser – førstemann til mølla.
Kl. 19.45-20.00: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurset gratis.
Kl. 20.15-20.30: Vinsmaking på Torget. Kjøp hvilken vin du vil og bli med på lynkurset gratis.
LØRDAG 19. AUGUST: FOKUS PÅ TEKNIKKER OG DEMONSTRASJONER
Kl. 10.30-11.30: Kokkekurs i teknikker (GRATIS). Fokus på teknikker og demonstrasjon- minikurs i teknikk fra Kok & Stek.
- Blanchering-grønn mix med beurre monte
- Pannesteking- entrecote og piggvar
- Sous vide-høyrygg og hollandaise
- Ovnsteking -fjellørret og saltbakt selleri
Kl. 11.30-12.00: Grillkurs ute (GRATIS). Grillet purre med ramsløkmajones og vellagret ost /grillet hjertesalat med røkt smør og sprø løk/grillet løkkopper med sherry vinaigrette.
Det blir også mulig å kjøpe grillet kyllinglår kr. 65,-
Kl. 12.00-13.00: Kokkekurs i teknikker (GRATIS). Fokus på teknikker og demonstrasjon- mini kurs i teknikk fra Kok & Stek.
- Blanchering-grønn mix med beurre monte
- Pannesteking- entrecote og piggvar
- Sous vide-høyrygg og hollandaise
- Ovnsteking -fjellørret og saltbakt selleri
Kl. 13.00-13.30: Grillkurs ute (GRATIS). Grillet purre med ramsløkmajones og vellagret ost /grillet hjertesalat med røkt smør og sprø løk/grillet løkkopper med sherry vinaigrette.
Det blir også mulig å kjøpe grillet kyllinglår til kr. 65,-
Kl. 14.00-15.30: Kokkekamp på Torget. Fire lag konkurrerer. Kokker fra Kulinarisk Akademi demonstrerer teknikker lagene kan bruke, lagene får utdelt «mystery basket» med råvarer og må levere en rett på 30 min.
SØNDAG 20. AUGUST: AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN
Kl. 10.00-12.00: Søndagsfrokost med KA på Torget: Youghurtbuffét, Eggs Benedict, kaffe og juice. Kr. 75,- per person – førstemann til mølla 🙂
Kl. 12.00-13.00: Kurs for barn og voksen (GRATIS): To generasjoner. Barn med voksen får lære å lage fiskenuggets.
Kl. 12.00-13.00: Konkurranser for barn på Torget. Smaksprøver med bind for øynene.
Kl. 12.00-13.00: Salg av sandwich-is fra Sandwich Brothers
Hele dagen
Mathallen Oslo