Matlagingsteknikker på 1-2-3

Kokebok av Kulinarisk Akademi for Gursli Berg forlag.
mar 03
17:00

Matlagingsteknikker på 1-2-3

Vår kokebok, Kok & Stek, er en rettesnor for tilberedningsteknikker

På dette kurset lærer du å behandle de ulike råvarene på en optimal måte og våre kokker gir deg alle sine beste tips og triks. Ulike råvarer krever ulike varmebehandlingsmetoder, og vi guider deg gjennom jungelen av muligheter. Vi går gjennom teknikker som ovnsbaking, sous vide, confitering, frittering, grilling og posjering.

Det blir en utfyllende introduksjon til de mest anvendte varmebehandlingsmetodene, og man lærer hvordan man bør behandle råvarene for å fremheve de beste smakene. Dere vil blant annet lære å lage sous vide-bakt ribbe, stekt kongekrabbe og fritert kyllinglår, for å nevne noe.

Etter introduksjonen deles kursdeltagerne i grupper og er selv med og lager ulike småretter med de forskjellige varmebehandlingsmetodene i fokus. Smårettene som blir laget smakes på underveis. Alle spiser det de selv har laget.

Kursavgiften dekker følgende:

  • Råvarene under kurset
  • Deltagende matkurs (ca. 3-4 timer)
  • Rikelig med smaksprøver under kurset
  • Kurskompendier
  • Lån av forkle
  • Utstyr under kurset
  • Foredragsholdere
  • Kurslokale

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken.

Praktisk informasjon:

Oppmøte: Kl. 16.45
Kursstart: Kl. 17.00
Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen (2. etasje i Mathallen)
Pris per person: 1 500,- ink.mva
Antall: 12-22 personer

Slik gjennomføres kurset:

  • Gjennomgang/demonstrasjon ved våre kokker
  • Kursdeltagerne er med på tilberedelse av de ulike rettene og får smaksprøver underveis
  • Varighet på kjøkkenseanse ca 3-4 timer

Etter kurset har du lært:

  • Hva som kjennetegner de forskjellige varmebehandlingsmetodene og hva som skiller de fra hverandre
  • Hvordan du best varmebehandler de ulike råvarene
  • Hvorfor man varmebehandler råvarene på ulike måter
  • Hvordan du kan se at råvaren er ferdig varmebehandlet

Bemerk: Som Ingrid Espelid har vi også jukset litt på forhånd med de tilberedningsteknikkene som tar lengst tid, men vil gjennomgå alle prosesser i løpet av kurset. På denne måten får vi mer tid til å gjøre alt det morsomme sammen. Menyen vil variere etter sesong og tilgang på råvarer. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke før og under kurset.

Har du problemer med påmelding? Ring eller send oss en e-post:
Telefon: 23 23 15 80
E-post: booking@kulinariskakademi.no

*Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte

03/03/2020
17:00 - 21:00
Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen
Kr. 1 500,- per person
Laster kart ....


#kulinariskakademi

This post is also available in: English