Musikkfest Oslo på Vulkan

Dette er et tidligere arrangement
Musikkfest Oslo på Vulkan
jun 04
14:00

Musikkfest Oslo på Vulkan

Musikkfest på Vulkan

Musikkfest arrangeres lørdag 4. juni, og det blir selvsagt massevis av konserter på Vulkan. Fjorårets arrangement ble en gedigen fest fra morgen til kveld, og vi håper på minst like god stemning i år.

Program for H&M loves Music 2016

Les om artistene her.

Følg også med på Facebook-eventet her.

Alle konsertene på utescenen kl. 14-20 er åpen for alle. For å få med deg konsertene inne på Vulkan Arena på kveldstid, må du melde deg på her.

Om Musikkfest

Musikkfest Oslo (MFO) het tidligere Musikkens Dag og har sitt opphav i det franske arrangementet Fête de la Musique. Verdens største internasjonale musikkfestival ble unnfanget under Jack Lange i 1982, daværende kulturminister i Frankrike. Arrangementet kom til Norge etter initiativ fra Oslo kommune i 1992.

Fête de la Musique, National Music Day, eller Musikkfest finnes nå i mer enn 100 land på verdensbasis. Fellesnevnere er at musikken stort sett er utendørs, artistene opptrer vederlagsfritt og alt er gratis for publikum. For å formelt være en del av av Fete de la Musique forutsettes det at arrangementet er den 21. juni. Dette har vist seg vanskelig i Norge, bl.a på grunn av vår ferieavvikling, samt at det har vært nødvendig å legge arrangementet til en helg. De siste årene har vi valgt å legge oss fast på den første lørdagen i juni. Selv om MFO er inspirert av Fete de la Musique er vi med andre ord allikevel formelt ikke en del av denne bevegelsen.

Musikkfest/Musikkens Dag har blitt arrangert flere steder i landet. De siste årene har bl.a. Trondheim og Stavanger kommet sterkt på banen. I Oslo har Musikkfesten en solid possisjon. Størrelsen på arrangementet har vokst kraftig de siste årene, fra 10 scener på slutten av nittitallet, til 37 i 2015. Interessen for MFO er enorm og hvert år finner titusenvis veien til våre scener.