ØKOUKA

Dette er et tidligere arrangement
sep 27
Hele dagen

ØKOUKA

I år, som i fjor, er vi en av Økouka sine hovedsamarbeidspartnere og det er vi veldig stolte over. Det er nemlig akkurat slike initiativ og arrangement Mathallen Oslo skal- og vil – være vertskap for.

I tillegg til at aktørene i Mathallen er med på å fylle Økouka med innhold, stiller vi også Torget til disposisjon for andre økoaktører, og sammen skal vi inspirere og utfordre både forbrukere, kjøkkensjefer og næringsliv.

Velkommen til en uke med god mat, kurs, debatter, interessante diskusjoner og spennende nyheter. Både våre egne aktører og spennende gjester vil være på tilstede med sine beste økologiske produkter!
 
ØkoLOGISK uke på Mathallen er for deg med mye, lite eller middels kunnskap om økologiske produkter, økologiske tankesett og økologiske verdier!
 

Tirsdag 27.september

 • Økologisk frokost på Torget
 • Øko-torg på Torget – Vi har invitert med oss en økobonde til Mathallen!
 • Foredrag med Bellona i Bellonahuset ved siden av Mathallen – Miljøvennlige valg for en sunn klode – hvordan kan dine matvaner gjøre en forskjell? Kl. 11.00 / 13.00
Onsdag 28.september
Torsdag 29.september
 • Økologisk frokost på Torget
  Pappaonsdag starter endelig opp igjen- og denne gangen med en ØKO-spesial! Vi skal hjelpe deg med de enkle triks i hverdagen til å trylle frem de gode, smakfulle rettene så småen sitter forskremt og følger nysgjerrig med når pappa leker seg på kjøkkenet.
 • Frokostseminar: Hvor bærekraftig er økologisk mat? 
 • MATVINN med Fremtiden i våre hender
  ” Spis opp maten din! Vi kaster ikke mat” er noe de fleste av oss har fått prentet inn fra vi var små. Vi liker ikke å kaste mat i søplebøtta. Allikevel gjør vi det, i aller høyeste grad. «Men det er alt for vanskelig å unngå – og det lille jeg kaster kan da ikke ha noe å si?»Kom innom Framtiden i våre henders stand «Matvinn» i Mathallen under Økouka og få tips om hvordan vi kan oppdage og unngå matkastefellene i hverdagen, hvorfor det spiller en rolle for miljø og fordeling, og hvor mye vi selv har å vinne av tid, penger og gode matopplevelser. Det blir smaksprøver, quiz for store og små og mulighet til å vinne fine premier. Velkommen til Matvinn i Mathallen!
 • Foredrag MATVINN på AETAT, Vulkan Depot
 • Øko-øl på torget – Smak et bredt utvalg økologisk øl. Vi inviterer til torsdagspils!
Fredag 30.september
 • Økologisk frokost på Torget
 • Økologiske produsenter på Torget
Lørdag 1.september
 • Økologisk frokost på Torget
 • Økologiske produsenter på Torget
Søndag 2.september
 • Økologisk frokost på Torget
 • Økologiske produsenter på Torget
HELE UKEN:
Bli kjent med Mathallens øko-utvalg! Denne uken vil enkelte aktører tilrettelegge for ekstra mye ØKO! Smak og se- Er dette noe for meg?
 
Vulkan Fisk: Økologisk laks
NOODLES: Peking duck
STANGE KYLLING: Økoegg fra Sørli gård, økologisk kylling på frys,
økologisk stangefilet, økologisk olje, pastasaus, risotto og ramsløk.
ANNIS: Økologisk entrecote
VULKAN FRUKT OG GRØNT: Økologisk frukttorg (ekstra stort utvalg denne uken!)
HOPYARD: Økologisk øl på fat! 
MILDRIDS KJØKKEN: Økologisk salat fra Hurdals Økolandsby (NYHET!)
VIA Italia – Økologisk fenikkelpølse!
GUTTA PÅ HAUGEN: Økologisk lakris, drikke, olje og egg

 

Mathallen Oslo skal være med å lage rom for mer meningsutveksling om maten vi spiser. Vi skal huse debatter, by på inspirasjon, gi plass til nye tanker og sørge for kunnskapsdeling. Vi skal aldri være belærende, men vi ønsker å være en arena hvor valgmulighetene og bredden som finnes i både norsk og utenlandsk matproduksjon blir synlige for deg som forbruker.

Mathallen handler om matglede, og våre produkter og atmosfære preges av kjærlighet til god mat og drikke. Her kan du handle med deg gode råvarer hjem eller slå deg ned hos et av spisestedene for et bedre måltid.
Bak Mathallen Oslo og Vulkan står Aspelin Ramm AS, en solid og ansvarlig eiendomsutvikler som ønsker å bidra til å skape attraktive bymiljøer.

Velkommen til Økouka i Mathallen!

Les mer om ØKOUKA her