Parteringskurs av Gla’gris

Dette er et tidligere arrangement
Parteringskurs av Gla'gris
mar 03
16:00

Parteringskurs av Gla’gris

Nå har du muligheten til å lære kunsten å partere din egen Gla’gris på samme måte som vi på Annis pølsemakeri gjør det.

Å partere selv er både gøy og gir deg blant annet muligheten til å:

  • Bestemme hvordan du vil ha stykningsdelene
  • Få mye mat for pengene ved kjøp av 1/2 gris. Man vil spare over 50% ved å kjøpe hele dyr i forhold til kjøp av stykingsdeler.
  • Kjøp av gla’gris støtter bønder som gjør en forskjell for dyr, mennesker og klima.
  • Drive med en morsom og lærerik aktivitet som hele familien kan ta del i.
  • Få ben og avskjær som du kan lage nydelig kraft av.

Benytt deg av denne gylne muligheten til å bli opplært av butikkslaktermester Daniel Byskov

På kurset vil du få:

  • Utdelt en halv Gla’gris, som du deler selv.
  • Alt kjøttet vil du få med deg hjem
  • Du kan til og med ta med en venn eller partner som kan delta uten ekstra kostnad!
  • Du får en underholdende og lærerik kveld med Annis-ansatte
  • Vi stiller med utstyr som sag, kniv og forkle. Ta gjerne med eget utstyr om du ønsker.

På kurset vil du lære å grovdele svin til:

  • Lår – utbene skinke til: flatbiff – mørbrad -skinkesteker
  • Svineknoke – griselabber
  • Bog – utbening av nakke
  • Ribbe – spareribs
  • Kotelettkam – dansk ribbestek – ytrefilet – indrefilet
  • Svinebog – svinenakke
  • Tynnribbe – buklist
  • Avskjær til f.eks pølser og medisterdeig
  • (hode og innmat følger ikke med)

Om kurslokalet

Vi kommer til å bruke litt forskjellige plasser i Mathallen, dette får du informasjon om når du betaler i butikken før kurset starter. De plassene som er merket med «Hitch» vil foregå i lokalet ved siden av Hitchhiker i 2. etasje. Her vil det være mulighet for servering av alkohol og mineralvann. På parteringskurs der vi driver med kniver vil vi likevel begrense dette til maks 2 enheter alkohol hver.

Om Gla’gris

Visste du at grisen har krøll på halen når den er glad? Og at grisen på samme måte som oss mennesker har best av å spise god hjemmelaget mat og ha godt med fiber i kosten? Akkurat det får grisene på Gjulem gård i Rakkestad. På gården til Eva og Hans Tøger Holmsen lever grisene et godt liv nettopp fordi Eva og Hans Tøger er spesielt opptatte av at dyrene blir godt ivaretatt gjennom hele livet. Les mer om Gla’gris her.

Les mer og meld deg på

Logoen til Annis Pølsemakeri