UTSATT! Piemonte vinskole: Nebbiolo: interpreter of terroir

Dette er et tidligere arrangement
nov 25
18:00

UTSATT! Piemonte vinskole: Nebbiolo: interpreter of terroir

UTSATT – NY DATO KOMMER SNART

Nebbiolo – interpreter of terroir

Nebbiolo kan sies å være en av verdens fremste røde druer. Den kan refleketere sitt voksested bedre enn mange andre. Vi ser på dette og forstår muligens hvorfor nebbiolo nesten bare vokser i Piemonte.

Piemonte vinskole

Piemonte betyr «ved foten av berget» og ligger nordvest i Italia på grensen mot Frankrike og Sveits. Området er verdenskjent for sine viner og i samarbeid med I vini del Piemonte inviterer Mathallen til en aldri så liten vinskole for å vise fram noe av det som kommer fra dette området.

Vinskolen om Piemonte er et prosjekt som organisasjonen I Vini del Piemonte har laget. Allerede suksess i Danmark, med mål å dele informasjon om Piemontes vinkultur. I Oslo er det satt opp 4 seminarer med ulike viner og temaer fra Piemonte. Du kan følge ett eller flere for å få mer inngående kjennskap til Piemonte.

Om foredragsholderen

Lars Helliesen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra Norges og Oslos restaurantverden; gjennom nitti-tallet er han kanskje mest kjent for å ha bygget opp Dr. Kneipps Vinbar på Grünerløkka, Oslos, og landets, første «virkelige» vinbar, med et unikt utvalg på glass (pre-coravin!), og stort mangfold av italiensk nisjevin.

I 1997 etablerte han vinimportselskapet Gaia for å vise nordmenn det beste fra Italia, og i over tyve år vært sterkt delaktig i å bygge opp den unike posisjon italiensk vin har i Norge i dag. Gjennom sitt virke som restauratør, vinimportør og foredragsholder har han nå i nær en mannsalder gledet kresne norske ganer over hele landet.

Lars er også utdannet historiker (Antikken) med årelange studier i historie, klassisk arkeologi og religionshistorie ved Universitetene i Oslo og Bergen bak seg, samt flere studie-opphold ved det Norske Instituttet i Roma. Lars underviser i 2020 i italiensk vin ved NSU i Oslo og Trondheim.

Les om de andre Piemontekursene her

3. november: Giro Piemonte  (arrangør: Mathallens vinklubb)

12. november: Barolo and Barbaresco – King and Queen of Langhe (arrangør: I Vini del Piemonte)

18. november: The hidden Piedmont (arrangør: Mathallens vinklubb)

Dette er et tidligere arrangement
25/11/2020
18:00 - 19:30
Vulkan Matsal, 2. etasje i Mathallen
Kr. 450,- per person
Laster kart ....