Prøve-VM i ost!

Dette er et tidligere arrangement
Prøve-VM i ost!
okt 31
17:00

Prøve-VM i ost!

Gutta på Haugen og Galopin lar deg prøve deg som «ostedommer»!

World Cheese Awards 2018 avholdes i  i Grieghallen, Bergen fredag 2. november, og arrangeres i år av HANEN  og Norsk Gardsost sammen med The Guild of Fine Food. Som en oppvarming til dette arrangerer Gutta på Haugen og Galopin et aldri så lite (og uformelt) prøve-VM i ost, onsdag 31. oktober i Mathallen!

Gutta på Haugen og Galopin bestreber å kunne gi sine kunder så god ost som mulig, og denne onsdagen kan du få smake på et utvalg produkter fra butikkenes ostedisk, som gir dere et lite innblikk i hvordan Oste-VM fungerer og hvor vanskelig det er å finne VERDENS BESTE OST!

For å gjøre dette ekstra gøy og spennende ber vi dere bedømme ostene dere smaker. Vi har for anledningen noen forenklede regler og vi ønsker at hver og en av dere skal finne deres favorittost basert på følgende kriterier:

Utseende og skorpe:
Rent, fri for uønskede merker eller aroma og ikke altfor fuktig
Maksimum 5 poeng

Fylde og tekstur:
Sjekk fuktighet, fett, farge og konsistens
Maksimum 5 poeng

Smak:
Kompleksitet, balanse, smak, god munnfølelse og lengde på smaken
Maksimalt 15 poeng

Dømmeskjema får dere tildelt når dere skal starte smakingen. Her fyller dere inn deres poengscore, samt kontaktinformasjon. De tre «hobbydommerne» som har tippet «mest riktig» når resultatlista fra den virkelige konkurransen (World Cheese Awards) foreligger, vinner flott premie: «Oste-gavekort» til en verdi av kr. 2000,-.

Dette er ingen lett jobb så tenk deg godt om når du smaker, velkommen og lykke til!

PSST: Alle som vil kan delta! Vi holder det gående til vi er tomme for ost – så her er det førstemann til mølla!

 

OM WORLD CHEESE AWARDS:
Årets World Cheese Awards har rekordpåmelding med hele 3472 oster fra 41 land, og Norge stille med 174 oster fra 58 produsenter som også er rekord!

«Oster fra hvert hjørne av kloden har store forventninger til annerkjennelse i Bergen, dømt av et internasjonalt panel på 235 eksperter fra 30 nasjoner. Verden vil kunne se og følge dette på https://gff.co.uk/awards/world-cheese-awards/ som  overføres over hele kloden på WCA TV.»

Befinner du deg i Bergen og har lyst til å bli med på moroa kan du kjøpe billetter her!

Les mer om Oste-VM her

Dette er et tidligere arrangement
31/10/2018
17:00 - 20:00
Torget, midt i Mathallen
Gratis
Laster kart ....