Sausekurs

Skje med saus
feb 13
17:00

Sausekurs

Bli en ekte sausekokk

Denne ettermiddagen får du en grunnleggende innføring i sausenes verden. Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av dem, og ikke minst når og hvordan vi bruker de.
Vi tar for oss 5 ulike grunnsauser, både kalde og varme, slik at du kommer et skritt nærmere å bli en sausenes mester på ditt eget kjøkken. I løpet av kvelden skal vi lage:
  • Kremet peppersaus
  • Cæsardressing
  • Blåskjellsaus
  • Gremolata
  • Vaniljesaus

Vi fokuserer på teknikken bak de ulike sausene, viktige elementer i oppbygningen av sausene, og ikke minst når og hvordan vi bruker dem.

Gjennom dette 3-timers kurset får du selv lage de ulike sausene under kyndig veiledning av Norges beste kokker. Vi smaker sausene til ulike råvarer. Alle spiser det de selv har laget.

Kursavgiften dekker følgende:

  • Råvarene under kurset
  • Deltagende matkurs (ca 3 timer)
  • Rikleig med smaksprøver under kurset
  • Kurskompendier
  • Forkle til å ta med hjem
  • Lån av utstyr under kurset
  • Foredragsholdere
  • Kurslokale

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Oppmøte kl 16:45
Kl: 17.00
Sted: Kulinarisk Akademi Mathallen
( 2. etasje i Mathallen)
Pris per deltager: 1250,- ink. mva.
Antall: 12-22 personer

Slik gjennomføres kurset:

  • Demonstrasjon fra Kulinarisk Akademis kokker.
  • Dere er med på tilberedelsen og ferdigstillingen av de forskjellige sausene

Etter kurset har du lært:

  • Grunnsauser, både varme og kalde
  • Hvordan vidre utvikle de forskjellige grunnsausene
  • Hva de forskjellige sausene kan brukes til
  • Forskjellige teknikker

Bemerk: Som Ingrid Espelid har vi også jukset litt på forhånd med de tilberedningsteknikkene som tar lengst tid, men vil gjennomgå alle prosesser i løpet av kurset. På denne måten får vi mer tid til å gjøre alt det morsomme sammen. Menyen vil variere etter sesong og tilgang på råvarer.
Det vil være mulighet for å kjøpe drikke før og under kurset

Har du problemer med påmelding? Ring eller send oss en e-post:
Telefon: 21 39 55 72
E-post: booking@kulinariskakademi.no

*Kurset gjennomføres med forbehold om nok påmeldte.

13/02/2018
17:00 - 20:00
Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen
Kr. 1 250,- per person
Laster kart ....


#kulinariskakademi

This post is also available in: English