11. desember

[vc_row css=».vc_custom_1606492417792{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»2/3″ css=».vc_custom_1606499220127{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_single_image image=»15574″ img_size=»full» alignment=»center» onclick=»custom_link» img_link_target=»_blank» link=»https://www.facebook.com/stangeriet»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_custom_heading text=»Luke 11:
Stangeriet» font_container=»tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ef4136″ google_fonts=»font_family:Satisfy%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal»][vc_column_text]

Dagens premie er:

Ringi eplejuice 0.75l, 1 krøkebærsalt og et glass ramsløk. Verdi 293,-

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»50px»][vc_btn title=»Delta her» style=»classic» shape=»square» color=»danger» align=»center» button_block=»true» link=»url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fstangeriet||target:%20_blank|» css=».vc_custom_1607613672123{padding-top: 20px !important;}»][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503852817{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Min juletradisjon

Navn: Emil

Hjemsted: Norge/Danmark

De nordiske tradisjonene har sørget for at fjærkre er en stor del av julefeiringen. Slik ribbe og pinnekjøtt ligger hjertet nærmest på den norske siden av familien min, blir det ingen jul uten fjærkre på den danske siden. Honning-glassert and med svisker og epler eller panchetta-dekket kalkun med urtesmør på en seng av rotgrønnsaker varierer fra år til år.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503867666{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_column_text]

Helstekt julekylling (her kan dagens kalenderpremie brukes i sin helhet)

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503879125{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»1123″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Ingredienser

1 hel Stangekylling
3 ss usaltet smør
1/2 bunt bladpersille
2 ss akasiehonning
1 ts ramsløk (se dagens premie)
1 klementin
1 sitron
1 gul løk

Tilberedning

Bland det tempererte smøret med skallet fra hele, og saften fra halve sitronen, tilsett finhakket bladpersille, ramsløk og krøkebærsalt og pepper.

Forsiktig løsne skinnet fra kyllingfiletene uten å ta det av kyllingen. Masser urtesmøret under skinnet og over kyllingens utside. Hell over litt olivenolje for å forhindre smøret i å bli brent under steking. Salte og pepre innsiden av kyllingen. Bland glasering av honningen og saften fra klementinen.

Del opp sitronen og løken og putt dem og klementiner inn i kyllingen.

Stek kyllingen på 180 grader varmluft til kjernetemperatur når 67 grader (tar som regel en halvtime pr kg). Glasser med klementin-honningen når du har kommet halvveis i steketiden.

La kyllingen kjøle ned i minst 10 min under folie før skjæring. De dampede sitrusfruktene og løken i kammeret kan fungere som base for en god sopp eller fløtesaus. Server med båtpoteter eller ris og grønnsaker (anbefaler stekt asparges og cherrytomater). Ringi eplejuice er et syrlig og godt alkoholfritt alternativ som passer utmerket til denne retten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503890081{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Om Stangeriet

Stangeriet er Stange sitt eget utsalgssted hvor det tilbys norske kylling- og andeprodukter i verdensklasse. Vi har det meste av fjærkre; kalkun, går, vaktel, rype og due. I tillegg kan du nyte den berømte kyllingsandwichen i Mathallen før du går hjem.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]