22. desember

[vc_row css=».vc_custom_1606492417792{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»2/3″ css=».vc_custom_1606499220127{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_single_image image=»15692″ img_size=»full» alignment=»center» onclick=»custom_link» img_link_target=»_blank» link=»https://www.facebook.com/ViaItaliaMathallen»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_custom_heading text=»Luke 21:
Via Italia» font_container=»tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ef4136″ google_fonts=»font_family:Satisfy%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal»][vc_column_text]

Dagens premie er:

Gavekurv med økologiske produkter fra Italia.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»50px»][vc_btn title=»Delta her» style=»classic» shape=»square» color=»danger» align=»center» button_block=»true» link=»url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FViaItaliaMathallen||target:%20_blank|» css=».vc_custom_1608617586879{padding-top: 20px !important;}»][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503852817{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Min juletradisjon

Navn: Donald

Hjemsted: Italia

Til vanlig jobber Donald med å selge økologiske matvarer fra italienske småprodusenter og lekre italienske pastaretter over disken til Via Italia. Når julen ringes inn er det familiemiddag som står på agendaen, gjerne fem av dem (Donalds mor har mange søsken, som gjerne inviterer til en middag hver). I år blir det derimot feiring med noen få venner i Oslo, og om det blir pinnekjøtt eller porchetta med nøtter som preger menyen gjenstår å se.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503867666{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_column_text]

Amatriciana

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503879125{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Amatriciana er en rett som kommer fra Amatrice – en liten by som ligger i Apeninene litt nord for Roma. Dette er med andre ord retten du bør spise når du kommer til Roma. Den er smakfull og blir fort en favoritt pastarett ![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=»15698″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Oppskrift for 4 personer

200 – 250 g pancetta
3 ss olivenolje
1⁄2 ts sukker
1⁄2 ts timian
340 g tomatsaus med chili
500 g bucatini pasta
salt
pepper
parmesan
fersk basilikum

Fremgangsmåte

Kutt pancetta i små terninger. Legg disse i stekepannen og sett på varmen. La de steke til de begynner å ”miste” fettet før det tilsettes olivenolje. Stek pancetta til de er sprøstekt. Tilsett tomatsausen og sukker smak til samt timian og la sausen koke ca. 10 minutter. Smak til med salt, pepper og hakkede krydderurter.

Kok pastaen al dente etter anvisningen på pakken. Server pastaen toppet med parmesan og dryss noen basilikumblader over

BUON APPETITO![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503890081{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Om Via Italia

Via Italia sin visjon er å skape interesse for, og glede rundt, økologiske matvarer fra Italia! Våre produkter kommer i hovedsak fra stolte og bevisste småprodusenter av økologiske matvarer i Alta Tuscia; den prisbelønte pancettaen til Serpepe Bio, tomatsausene til Valentini, kakene til Freschi di Forno og pastaen til Fornovecchino, for å nevne noen. Vi lager også fersk pasta hver dag som enten kan tas med hjem eller nytes ferdig i Mathallen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]