6. desember

[vc_row css=».vc_custom_1606492417792{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»2/3″ css=».vc_custom_1606499220127{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_single_image image=»15499″ img_size=»full» alignment=»center» onclick=»custom_link» img_link_target=»_blank» link=»https://www.facebook.com/KulinariskAkademi»][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_custom_heading text=»Luke 6:
Kulinarisk Akademi» font_container=»tag:h2|font_size:40|text_align:center|color:%23ef4136″ google_fonts=»font_family:Satisfy%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal»][vc_column_text]

Dagens premie er:

De to kokebøkene «Kok & stek» og «Saus & kraft».

[/vc_column_text][vc_empty_space height=»50px»][vc_btn title=»Delta her» style=»classic» shape=»square» color=»danger» align=»center» button_block=»true» link=»url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKulinariskAkademi||target:%20_blank|» css=».vc_custom_1606902351571{padding-top: 20px !important;}»][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503852817{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]

Vår juletradisjon

Med ansatte fra flere landsdeler spise det både ribbe og pinnekjøtt på julaften. Felles for alle er det at vi setter i gang med forberedelsene god tid i forveien slik at resultatet blir det beste og stressnivået er så lavt det bør være i julen. I førjulstiden liker vi å servere «julete» smaker her på KA, ikke nødvendigvis så mye klassisk julemat, men for eksempel and med akevittkrydder. Vi liker også å hente inspirasjon fra andre land, for eksempel bresert rødkål med røde bær som brukes mye i land som England og Frankrike.

Ettersom vi har mange ulike oppdrag og sjelden har mulighet til å samles alle sammen er vår viktigste juletradisjon å samles rundt juletreet for hygge og gaveutdeling på det årlige julebordet. I år blir det ikke tradisjonelt julebord dessverre, men vi har heldigvis store nok lokaler til at vi kan få til en hyggelig julelunsj med trygge avstander før vi alle drar hvert til vårt i ferien.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_empty_space][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503867666{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_column_text]

Langtidsstekt ribbe fra «Kok & stek»

[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503879125{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column width=»1/2″][vc_single_image image=»15501″ img_size=»full»][/vc_column][vc_column width=»1/2″][vc_column_text]Langtidsstekt ribbe gir en saftig ribbe med skikkelig sprø svor. Tilberedningen tar lang tid, men det gjør seg selv.

Ingredienser (8 porsjoner + rester):

2,5 kg tynnribbe med hel svor
Salt og pepper
Vann
8 fedd hvitløk
6 stilker timian

Fremgangsmåte:

Gni ribben godt med salt og pepper og la den så ligge to-tre dager i kjøleskapet før steking.

Legg ribben i en langpanne med svoren ned, og fyll på med vann til det dekker svoren. Legg timian og hvitløk i vannet.

Dekk formen med aluminiumsfolie, sett den inn i ovnen og la den stå i 45 minutter på 180 grader varmluft.

Ta ut ribben og snu den slik at den ligger med svoren opp, men fortsatt med vannet i langpannen. Skjær svoren i ruter på to ganger to centimeter. Stek ribben på 70 grader varmluft med svoren opp i 8-12 timer.

Før servering skrur du temperaturen opp til 230 grader varmluft. Ribben stekes i 10-20 minutter, til all svoren har poppet opp og blitt sprø. La ribben hvile i minimum 20 minutter før den deles opp i serveringsstykker.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=».vc_custom_1606503890081{padding-right: 20px !important;padding-left: 20px !important;}»][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Om Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi er et kompetansesenter for mat og drikke som holder til i 2. etasje i Mathallen (med hovedavdeling på Sagene). Her kan du delta på mat- og vinkurs i regi av KAs kokker og vinkelnere, alle med et lidenskapelig forhold til smak og ekte håndverk. De tilbyr også digitale mat- og vinkurs, samt egne digitale selskapspakker. Se fullstendig kursoversikt HER![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]