12. oktober 2012 var den offisielle åpningsdagen til byens første mathall og vi gleder oss over alt som har skjedd her i Mathallen på disse 10 årene. Denne høsten blir det tid for både feiring, mimring og kanskje noen overraskelser, så følg med!

Hva skjer i bursdagsuka?

Selve bursdagen er 12. oktober, men vi setter av hele uka til små og store arrangementer for å feire at Mathallen har eksistert i hele 10 år. Vi kommer til å legge ut all nødvendig info om programmet her underveis, så det er bare å følge med fortløpende.

Gull-Kokkelandslaget-KOKKE-OL-2020

Søndag 9.-tirsdag 11. oktober

Kokkelandslaget spisser formen

Tradisjonen tro kommer Kokkelandslaget til Mathallen på denne tiden av året. De skal trene seg til konkurransene de skal delta i senere i år og bruker Mathallen for å spisse formen.

Les mer her

Mathallen har bursdag

Onsdag 12. oktober

Pølsefest hos Annis fra kl. 11

Østersfest hos Vulkanfisk kl. 14

Den store kjøkkenfesten

Landslagskokkene har dratt hvert til sitt etter noen dager med øving, men de har latt kjøkkenet stå. Det fyller vi med deg, og kokker vi liker godt, som liker oss godt, og som lager sjukt god mat. Det blir også bursdagssang og kanskje en tale eller to. Og DJ-en spiller utover kvelden.

Les mer her

Quiz bursdag

Torsdag 13. oktober

Quiz for foodies

Daglig leder i Mathallen, Frode Malmo, er lidenskapelig opptatt av mat, drikke og bursdag. Smelteverket er kveldens quiz-arena, drikke kjøpes i baren og mat kan kjøpes fra valgfritt sted i hallen. Frode har invitert med seg en annen mat-entusiast, Sigurd Sollien som co-quiz-host, og disse to skal lose deg (og ditt lag) gjennom noen artige spørsmål.

Meld på ditt lag her

Hitchhiker

Fredag 14. oktober

10 år med street food

Mathallens egen street food-restaurant, Hitchhiker, tar med seg gode kokkevenner og rigger seg opp på Torget for en real street food-aften. DJ-en spiller musikk og lover god fredagsstemning på Torget.

Les mer her

Live Art

Lørdag 15. oktober

Familiedag i Vulkangata

Denne dagen blir det rebusløp for barna ute i Vulkangata. I tillegg vil Emil Hauge ha live art ute i gata.

Les om rebusløpet her

Kakefest

Søndag 16. oktober

Kakefest og kakekonkurranse

Bursdagsfeiringen avsluttes med en real kakefest. Denne dagen inviteres du til å bidra til det store kakebordet. En jury vil bedømme alle kakene og kåre vinnere basert på smak, utseende og kreativitet. Etterpå spiser vi kake til det blir tomt. Les mer her.

Bli bedre kjent med de som står bak disken

Mathallen Oslo har i løpet av disse 10 årene blitt en handleplass, møteplass, arbeidsplass og turistattraksjon for tusenvis av mennesker. I anledning 10 års-jubileet har vi tatt en prat med noen av disse menneskene, nærmere bestemt et lite utvalg av våre fine bursdagsbarn.

MATHALLEN 10 ÅR:
ANNIS PØLSEMAKERI

Jeg falt for Mathallen lenge før åpning. Jeg gikk tilfeldigvis forbi, og måtte undersøkte hva dette var for noe.

MATHALLEN 10 ÅR:
GALOPIN

Galopin – det beste Frankrike har å by på, i Oslo.

MATHALLEN 10 ÅR:
SIMPLY TASTY

Hjemmelaget, tradisjonsrik mat fra Pakistan.

MATHALLEN 10 ÅR:
VIA ITALIA

Via Italia har utviklet seg fra å være en butikk med økologiske varer til å bli en pastabar.

MATHALLEN 10 ÅR:
HONGS BAO BAO

Hongs Bao Bao – beste DimSum i by’n.