Personvernerklæring

Personvernerklæring

Mathallen Oslo er opptatt av at du som bruker vet hvordan vi behandler personopplysningene dine. Vi tar ditt personvern på alvor og alle personopplysninger som samles inn håndteres i samsvar med Personopplysningsloven og EUs generelle personvernforordning (GDPR: General Data Protection Regulation).

Vi innhenter kun informasjon som er relevant for å bedre vårt tilbud og gi deg en bedre kundeopplevelse. Bruken av personopplysninger som samles inn varierer basert på innhentingsmetode og verktøy, enten det er besøk på vår hjemmeside, kjøp av billetter, bordreservasjoner, nyhetsbrev eller sosiale medier.

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan vi behandler dine opplysninger:

Hvem vi er:

Mathallen Oslo er en arena for unike smaksopplevelser, og et samlingspunkt for mattradisjoner og mattrender. Det er et handelssted basert på kjærlighet og respekt for råvarer, med dedikerte, stolte og serviceorienterte medarbeidere.  Bak Mathallen står Aspelin Ramm, en solid og ambisiøs eiendoms- og byutvikler. Aspelin Ramm er opptatt av at bygg skal utgjøre verdifulle elementer i bybildet, og har et miljøriktig fotavtrykk.

Hvilke personopplysninger vi samler inn:

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til deg som enkeltperson. Vi samler inn følgende opplysninger:

  • Navn og e-postadresse: Dersom du har gitt oss et aktivt samtykke om at du ønsker å motta relevant informasjon fra oss via vårt nyhetsbrev. Eller dersom du har kjøpt billett til et arrangement som foregår i Mathallen, eller logget deg på vårt gjestenettverk (se punkt under).
  • Informasjon om din bruk av www.mathallenoslo.no: Opplysninger som gir innsyn i hvilke undersider som besøkes, enhetskategori, nettleserinnstillinger og IP-adresse.
  • Openwifi: Dersom du logger deg på vårt gjestenettverk via Simp når du besøker Mathallen, samles følgende opplysninger:

– Innsendt informasjon: Informasjon du gir ved  innlogging, for eksempel informasjon fra en sosiale medier konto, eller detaljer fylt ut i skjema. Denne kan inneholde e-post, telefonnummer, fødselsdato, navn, adresse, profilbilde og/eller likes.
– Tilleggsinformasjon: Informasjonen om/fra nettstedene du besøker. Vi samler ikke inn noe informasjon som brukes til å foreta finansielle transaksjoner.
-Enhetsinformasjon: Informasjon om hvilken enhet du benytter (mobil, nettbrett, bærbar PC, etc).
-Stedsinformasjon: Dersom plasseringssporing er aktivert kan Simp samle informasjon om hvor i lokalet du befinner deg
-Nettverksinformasjon: Simp samler inn informasjon relatert til IP-adresser, Internett-tjenesteleverandører, klikkstrømdata, nettlesertype, språk, besøkte nettsider, samt dato og tidsstempel.

Mathallen Oslo samler ikke opplysninger om fødselsdato og personnummer. Vi samler heller ikke inn kredittkortopplysninger – dette gjøres av våre betalingsformidlere Billetto og vår gavekort-tjeneste iGive. Disse opplysningene deles ikke videre.

Hvorfor vi samler inn personopplysninger:

Vi samler inn personopplysninger for å kunne levere tjenester tilpasset ditt behov. Vi bruker opplysningene til å opprettholde og videreutvikle våre tjenester, samt tilpasse og målrette annonser og annen markedsføring.

Hvordan dine personopplysninger brukes:

Nyhetsbrev
Vi bruker din oppgitte e-postadresse for å kunne sende deg nyhetsbrev om våre tilbud, nyheter og arrangementer. Våre nyhetsbrevmottakere har selv meldt seg på via vår nettside eller konkurranser hvor de selv har gitt samtykke til å motta nyhetsbrev. Ved påmelding til nyhetsbrev lagres e-postadresse og navn, (og bosted der kunde har valgt å oppgi dette). Vi benytter oss av verktøyet Apsis, og alle personopplysninger lagres trygt i vår private Apsis-konto. Det blir også med jevne mellomrom sendt ut nyhetsbrev til e-postadresser registrert gjennom vårt gjestenettverk (Simp). Du som bruker må ha godkjent vilkårene til gjestenettverket for å motta nyhetsbrev via Simp. Opplysningene deles ikke med andre og brukes kun til Mathallens formål.

Våre abonnenter kan enkelt melde seg av vårt nyhetsbrev ved å klikke på en link som er en fast del av innholdet i alle nyhetsbrev som sendes ut. Dersom du melder deg av nyhetsbrevet er det automatisk sperret for at vi kan fortsette å sende deg informasjon, og du blir slettet fra listen. Abonnenter kan også svare på nyhetsbrevet og be oss om å få sine opplysninger slettet, eller be oss om å oppgi hva slags opplysninger vi har om personen.

E-post i forbindelse med arrangement
Vi bruker også e-postadressen din om du har kjøpt billetter til et av våre arrangementer via Billetto, det blir da sendt ut automatisk bekreftelse på bestillingen samt en oppfølgingsmail med praktisk informasjon om arrangementet. Disse e-postadressene blir ikke registrert som faste abonnenter på vårt nyhetsbrev.  Ved bordreservasjoner blir navn brukt til å registrere bord.

Digital markedsføring
E-postadressen din vil også kunne bli brukt i vår digitale markedsføring, eksempelvis til målretting av annonser. Har du for eksempel deltatt på en «Chefs Table» i Mathallen kan vi bruke din e-postadresse for å målrette annonser på lignende arrangementer til deg. Vi bruker Facebook og Instagram som digitalt markedsføringsverktøy, og du vil da kunne oppleve at du får opp en annonse med Mathallen som avsender i din nyhetsstrøm.

Analyse
For å gjennomføre statistikk og analyser innad i bedriften, benyttes kun anonymisert informasjon hentet fra våre nettsider og kanaler i sosiale medier. Verktøyet Google Analytics gir oss informasjonskapsler om hvordan våre besøkende bruker nettstedet vårt og hvilke nettsider de eventuelt blir henvist fra. Vi benytter denne informasjonen kun til å lage interne rapporter som brukes til å forbedre nettsiden og bedre forstå vår målgruppe og deres behov.

Hvordan du kan få tilgang til dine personopplysninger:

Du kan når som helst få tilgang til – og oppdatere – dine personopplysninger ved å sende oss en e-post til post@mathallen.no.

Hvem vi deler dine opplysninger med:

Vi deler ikke dine personopplysninger med tredjeparter, men ditt navn og din e-postadresse lagres og brukes til utsendelse av vårt nyhetsbrev, som du når som helst kan melde deg av. Du blir kun registrert som abonnent på vårt nyhetsbrev dersom du selv har gitt ditt samtykke. Vi henter ikke e-postadresser fra reservasjoner eller om du har deltatt på arangement eller konkurranser, med mindre du selv har godkjent å motta nyheter fra oss. Vi overfører heller ikke dine personopplysninger til land eller organisasjoner utenfor EU eller EØS.

Kun i tilfeller når norsk politi eller annen offentlig myndighet legger frem en rettslig kjennelse, beslagbeslutning eller tilsvarende krav om utlevering av informasjon må vi dele de opplysningene vi besitter.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg:

Dine personopplysninger blir lagret i inntil 2 år. Er du abonnent på vårt nyhetsbrev lagres opplysningene på ubestemt tid, frem til du eventuelt melder deg av og kundeforholdet blir avsluttet. Personopplysninger knyttet til fakturaer og betaling beholdes i minst 10 år i henhold til norsk regnskapslovgivning.

Dine rettigheter:

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke gitt etter denne Personvernerklæringen. Dette gjøres via avmeldingslink i våre nyhetsbrev. Du kan også trekke ditt samtykke ved å kontakte oss på post@mathallen.no.

Du har rett til å få innsyn i dine personopplysninger, eller å kreve retting av feilaktige opplysninger vi har lagret om deg. Dersom du har spørsmål eller innvendinger til hvordan vi behandler dine personopplysninger ber vi deg ta kontakt med oss på e-post. Det er også mulig å sende en offisiell klage til Datatilsynet hvis du mener vår behandling av dine personopplysninger strider mot gjeldende personopplysningslov eller GDPR.

Cookie Policy:

Vi samler inn informasjon om din bruk av våre nettsider via informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin av våre nettsider. Dette gjøres av analytiske hensyn og til markedsføringsformål. Vi bruker tre «førsteparts» informasjonskapsler på www.mathallenoslo.no. Dette er JavaScript-koder koblet opp mot Google Analytics, som gir oss mulighet til å måle hvordan brukere samhandler med innhold på nettstedet vårt. Når du som bruker navigerer mellom nettsider, registrerer disse informasjonskapslene informasjon om sider du har sett, for eksempel nettadressen til siden. Googles JavaScript-koder bruker HTTP-cookies til å «huske» hva du som bruker har gjort på tidligere besøkte sider/interaksjoner med nettstedet.

Kontaktinformasjon:

E-post: post@mathallen.no
Tlf: +47 40 00 12 09
Adr: Vulkan 5, 0178 Oslo