Bilde av rødvin

Piemonte vinskole

Viner fra nordvest i Italia

Piemonte betyr «ved foten av berget» og ligger nordvest i Italia på grensen mot Frankrike og Sveits. Området er verdenskjent for sine viner og i samarbeid med I vini del Piemonte inviterer vi til en aldri så liten vinskole for å vise fram noe av det som kommer fra dette området.

Det blir fire hyggelig kvelder i Piemontes navn og du kan velge å bli med på én eller flere av disse.

Vinskolen om Piemonte er et prosjekt som organisasjonen I Vini del Piemonte har laget. Allerede suksess i Danmark, med mål å dele informasjon om Piemontes vinkultur. I Oslo er det satt opp 4 seminarer med ulike viner og temaer fra Piemonte. Du kan følge ett eller flere for å få mer inngående kjennskap til Piemonte.

Om foredragsholderen:

Lars Helliesen er grunnlegger av Gaia Wine & Spirits, landets mest kjente importør av italiensk kvalitetsvin. Han har også bak seg et mangeårig virke fra Norges og Oslos restaurantverden; gjennom nitti-tallet er han kanskje mest kjent for å ha bygget opp Dr. Kneipps Vinbar på Grünerløkka, Oslos, og landets, første «virkelige» vinbar, med et unikt utvalg på glass (pre-coravin!), og stort mangfold av italiensk nisjevin.

I 1997 etablerte han vinimportselskapet Gaia for å vise nordmenn det beste fra Italia, og i over tyve år vært sterkt delaktig i å bygge opp den unike posisjon italiensk vin har i Norge i dag. Gjennom sitt virke som restauratør, vinimportør og foredragsholder har han nå i nær en mannsalder gledet kresne norske ganer over hele landet.

Lars er også utdannet historiker (Antikken) med årelange studier i historie, klassisk arkeologi og religionshistorie ved Universitetene i Oslo og Bergen bak seg, samt flere studie-opphold ved det Norske Instituttet i Roma. Lars underviser i 2020 i italiensk vin ved NSU i Oslo og Trondheim.

Kursoversikt høsten 2020
(klikk på lenken for mer informasjon):

3. november:
Giro Piemonte (arrangør: Mathallens vinklubb)

12. november – UTSATT! NY DATO KOMMER
Barolo and Barbaresco – King and Queen of Langhe (arrangør: I Vini del Piemonte)

18. november – UTSATT! NY DATO KOMMER
The hidden Piedmont (arrangør: Mathallens vinklubb)

25. november – UTSATT! NY DATO KOMMER
Nebbiolo – interpreter of terroir (arrangør: I Vini del Piemonte)

Se også resten av høstprogrammet til Mathallens vinklubb.

Logoen til Mathallens vinklubb