Tusen og én natt i Mathallen

I forbindelse med Oslo Kulturnatt 2018, ønsker Mathallen deg  velkommen til en reise inn i nettene fredag 14. september!

Kulturnatt på Vulkan vil utforske temaet Tusen og én natt, med mat, musikk og underholdning fra Midtøsten. Sjeherasad sine fortellinger har fascinert oss i århundrer, og Tusen og én natt med sin mystiske opprinnelse, vise ord, humor og frodighet er en evig kilde til inspirasjon. Områdene fortellingene stammer fra har en rik kulturhistorie og mattradisjon. Vi inviterer dere til Vulkan for å smake og høre noe av dette!

Program:

Kl. 18.30: Matservering (meze) og arabiske toner fra kveldens DJ.

Kl. 20.30: Opptreden med magedanser Helene fra Studio Orient.

Kl. 21.00: Eventyrstund med kveldens forteller. Vi får høre et par klassikere fra Tusen og én natt, hvor Sjeherasads fortellinger står i sentrum:

«En asiatisk konge som vil beskytte seg mot kvinnenes troløshet, beslutter at han hver aften skal drepe den kvinnen han har hos seg. Datteren av en av hans ministere, Sjeherasad, redder imidlertid sine medsøstre fra denne skjebnen ved å avlede sin husbonds oppmerksomhet ved underholdende fortellinger som alltid er slik at de krever en fortsettelse. Til slutt blir kongen så opptatt av fortellingene at han oppgir sitt forsett». – SNL.no

Meze-tallerken:
Pitabrød med hummus
Rødbethummus
Falafel
Krydret couscous
Grillede grønnsaker
Søtpotet med tzatziki

Kr. 150,- per tallerken

Reservering av bord anbefales: Bord kan reserveres her!