Vinner av Årets Kokk 2017!

Vinneren av Årets Kokk 2017 er Christian André Pettersen

(Bildegalleri nederst i saken)

Tirsdag 12. september ble Norges mest prestisjefulle kokkekonkurranse Årets Kokk arrangert i Mathallen Oslo. Av fem svært sterke finalister gikk Christian André Pettersen seirende ut av konkurransen og blir med det Norges kandidat i den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen.

Kokkene Øyvind Bøe Dalelv og Rasmus Johnsen Skoglund tok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Et fantastisk mesterlag bedømte årets fem kandidater: Esben Holmboe Bang (æresdommer), Tommy Myllymaki, Serge Vieira, Jørn Lie, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

Flere priser

Det var ikke bare Norges kandidat til den internasjonale Bocuse d’Or-konkurransen som ble kåret denne kvelden. Det ble også delt ut pris for blant annet beste ganefryd med tørrfisk fra Lofoten, beste commis og beste geografiske identitet.

Årets Kokk: Christian André Pettersen

2. plass: Øyvind Bøe Dalelv

3. plass: Rasmus J. Skoglund

Beste commis: Henrik Falkenstein

Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv

Beste ganefryd: Øyvind Bøe Dalelv

For første gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gir av Kulturdepartementet og er på 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene.

Om Bocuse d’Or og Bocuse d’Or Norge

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon. De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser (Årets Kokk), og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa.

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Foto: Bocuse d’Or Norge/ Brand Barstein/ Rannveig Lie