Laster Arrangementer

Rødvin Kulinarisk Akademi

Kl. 18:00 - 20:30

Italienske viner

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen

950

Det blir en teoretisk gjennomgang der vi går gjennom vinlandets viktigste egenskaper og lærer hvorfor vinen fra de ulike områdene smaker som de gjør.

Vi smaker oss gjennom noen av de viktigste druesortene, og ser på klimatiske forhold og historiske grunner til at den italienske vinproduksjonen har utviklet seg til det den er i dag. Vi går også gjennom hvordan vinenes egenskaper påvirker valget av vin til mat og gir deg gode mattips til de ulike vinene.

Vi smaker fem viner fra ulike distrikter denne kvelden. Vinene kommer fra klassiske områder som Piemonte, Veneto og Toscana, og mer ukjente områder som Campania, Lombardia, Sicilia og/eller Trentino Alto Adige.

Les mer om kurset her. 

Her skjer det:

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen

Franske smaker

På dette kurset jobber vi med råvarer og teknikker sentrale i fransk mat - som bla. bouillabaisse, ørret meunière, andeconfit og crêpes suzette.

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen

Workshop i vinsmaking

Under kurset smaker vi på 8 viner som varierer i stil og produksjonsteknikk. For hver vin settes det frem duftprøver eller smaksprøver av råvarer/ingredienser som hjelper deg sette ord på det du smaker.

Kulinarisk Akademi, 2. etasje i Mathallen

Mexicanske tacos

Taco er en rett som kan varieres i det uendelige når man først har kontroll på hovedingrediensene. Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan lage hjemmelaget taco helt fra bunnen av, uten noen ferdigprodukter.