Icon_coffee

Nyheter

Mathallens vinklubb

Interessert i mat og vin?
Nå er det klart for nye vinkvelder i Mathallens vinklubb.

Nye, spennende konsepter

Etter noen uker med byggeaktivitet gleder vi oss til at hele tre nye konsepter skal åpne i Mathallen i løpet av de kommende ukene! Les mer om hvem som flytter inn her.

Mathallens bestselgere

12. oktober 2022 fylte Mathallen 10 år, og i den anledning tok vi et dypdykk i våre gjesters favoritter. Her har du et lite utvalg av Mathallens bestselgere.

Heart & Soul Live

Blues, Soul & Rock n Roll hver lørdag.
Velkommen til Smelteverkets funky lørdagskonsept: Heart & Soul Live.

Skreien er her!

Skreien er en av de sprekeste råvarene havet har å by på. Vulkanfisk har selvsagt fersk skrei i fiskedisken i hele skreisesongen, og her kommer de med sitt tips til et fantastisk festmåltid.

Barn og voksne på kurs hos Kulinarisk Akademi

Mat- og vinkurs på KA

Kulinarisk Akademi holder til i 2. etasje i Mathallen og er et kompetansesenter for mat og drikke. Kanskje du kunne tenke deg å lære mer om hvordan man skal lage saus, om street food-trenden eller hvordan å smake på vin? Sjekk ut kurskalenderen til KA!

Julekalender

Vinnerne av Mathallens julekalender 2022

Takk til alle som deltok i Mathallens julekalender. Her kan du se oversikt over alle de 24 vinnerne.

Mathallens gavetips

Er du på jakt etter en gave til en som «har alt»? Eller kjenner du noen som setter ekstra stor pris på god mat og drikke? Eller kanskje du ønsker å dele ut en hyggelig firmagave til alle dine ansatte før jul?

Hvor blir julebordet i år?

Her i Mathallen har vi mange muligheter, både for små og store grupper. Les mer for å se våre tips til årets julebord.

Takk for 10 gode år

Et hyggelig tilbakeblikk på litt av det vi har opplevd de første 10 årene. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Mathallen 10 år: Kortreist mat, gode venner og «Mathallenungen»

Møt familien Ekaas som har vært stamgjester i Mathallen fra første dag.

Mathallen 10 år: Simply Tasty

Hjemmelaget, tradisjonsrik mat fra Pakistan

Mathallen 10 år: Hongs Bao Bao

Hongs Bao Bao – beste DimSum i by’n.

Mathallen 10 år: Galopin

Galopin – det beste Frankrike har å by på, i Oslo.

Mathallen 10 år: Via Italia

Via Italia har utviklet seg fra å være en butikk med økologiske varer til å bli en pastabar.

Mathallen 10 år: Annis Pølsemakeri

Jeg falt for Mathallen lenge før åpning. Jeg gikk tilfeldigvis forbi, og måtte undersøkte hva dette var for noe.

Bestill maten via QR-kode

Du har med deg vennegjengen eller familien og alle har lyst på forskjellige ting å spise. Hva gjør dere da? Finn et bord på Torget og bestill mat fra akkurat der du vil i Mathallen!

Ny restaurant i Mathallen

Vi er glade for at en ny restaurant åpner oppe på mesaninen rett over Vulkanfisk. Restauranten heter Arepa og byr på colombiansk street food.

Secreto Iberico på grillen

Grillsesongen er her! Sjekk ut Foodsteps og Annis pølsemakeri sine tips til hvordan du kan lage myke sandwicher med grilla secreto og asiatiske smaker.

Selskaps- og konferanselokaler

Er du på jakt etter det perfekte lokalet til årets julebord, firmaets kick-off eller konas 50-årslag? På Vulkan får du faktisk alt du trenger på ett sted.

Bestill maten hjem

Mathallen holder åpent framover og vi gjør alt vi kan for at det skal være trygt å besøke oss. Men vi vet at mange ikke ønsker å bevege seg ute mer enn nødvendig og da er det flott at du også kan bestille kvalitetsråvarer og ferdige matretter helt hjem på døra!

Helt Vilt har nettopp åpnet

Helt Vilt er et helt nytt konsept som akkurat har åpnet i Mathallen. Som navnet røper er det vilt som står på menyen.

Breddos Tacos kåret til Årets kjøkken

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Vi gratulerer «vår egen» Breddos Tacos som ble kåret til Årets kjøkken!

Lag din egen iste

Hjemmelaget iste er enkelt å lage og perfekt å servere. Sommer-teene til Solberg & Hansen er rene fruktblandinger uten koffein, med naturlige ingredienser og kan fint brygges uten/med mindre sukker.…

Smeltverket åpner igjen

Etter en lang nedstenging kan endelig baren med utsikt rett ut mot Akerselva åpne opp igjen. Og de byr på massevis av program hele sommeren gjennom!

Dyrk selv

Har du en hageflekk, en pallekarm eller en balkong hjemme? Agrossist har nå fått inn massevis av flotte vekster som du kan kjøpe og plante ut når du kommer hjem: tomatplanter, rabarbra, brokkoli, blomkål, spisskål, grønnkål, hokkaido- og butternutgresskar, squash og masse annet deilig.

Dekk festbordet til 17. mai

Selv om det kanskje ikke blir så mange rundt årets 17. mai-bord så er det stas å gjøre litt ekstra ut av borddekkingen på nasjonaldagen. Her får du noen gode tips til hvordan du kan dekke opp til et vårlig og feststemt bord.

Middags-kit: skap restaurantstemning hjemme

Vi er mange som savner hyggelige restaurantbesøk om dagen, men visste du at man kan skape litt restaurantstemning med smakfulle middagskits hjemme? Flere aviser har testet middagskits fra Mathallen og de er svært begeistret for maten de kjapt og enkelt kan tilberede hjemme.

Varm sjokolade med appelsin

Hva smaker vel bedre i vårsola enn en kopp varm sjokolade med appelsin? Prøv ut Refresh sin digge oppskrift her.

Mr. Melon

En skikkelig frisk og søt juice smaker ekstra godt i solveggen. Sjekk ut denne fristende og enkle oppskriften fra Refresh. Kan nytes utover hele våren og sommeren!

Bilde av Mathallen

Mathallen holder åpent

En del av våre butikker holder åpent, men åpningstidene kan avvike noe fra normalen. Noen serveringssteder holder åpent for take away, men det er dessverre ikke tillatt å sette seg ned for å nyte mat og drikke i hallen.

Lag noe godt i vinterferien

I år får vi ikke invitert barna på matkurs i vinterferien, men det er selvsagt ingenting i veien for å sette i gang med litt kokkelering hjemme på kjøkkenet! Kulinarisk Akademi og Foodsteps har satt sammen et par enkle og veldig gode oppskrifter som både barn og voksne kan prøve seg på.

Gjør det selv: Butter chicken

Simply Tasty er et fargerikt tilskudd i Mathallen. I tillegg til sine friske og ferske salater og varme supper, byr de på deilige, krydra pakistanske retter. Nå har de laget en video hvor du lærer å lage en autentisk butter chicken – akkurat slik Simply Tasty pleier å lage den.

Lag wonton-suppe hjemme

Hongs Bao Bao produserer og selger Dim Sum-produkter, deriblant hjemmelagde dumplings og wonton. Wonton-suppe er en klassisk asiatisk suppe med deilig smak og saftige wontons flytende oppi og her kan du lære hvordan du kan lage denne suppa hjemme.

Digitale vin- og matkurs

Et annerledes år krever et annerledes julebord. Er det en ting Kulinarisk Akademi i Mathallen kan, så er det å skape minneverdige opplevelser. De fortsetter med det – riktignok i et nytt format.

Bestill en grønnsakskasse

Agrossist lanserer nå tre forskjellige frukt- og grønnsakskasser. De bestilles og betales på deres nettside, og hentes dagen etter på Agrossist i Mathallen. Enkelt!

Vinnerne av Mathallens kakekonkurranse

Hvert år pleier Mathallen å invitere til kakefest når vi feirer bursdag, men feiringen i 2020 måtte som så mye annet bli litt annerledes. 8-årsdagen ble derfor feiret med en digital kakekonkurranse og blant mange flotte bidrag har vi trukket ut de tre som havnet på pallen.

Flere nominasjoner i «Digg Mat 2020»

Oslos befolkning, lokale kokker og eksperter skal kåre byens beste matopplevelser i kåringen «Digg Mat 2020», og Mathallen Oslo og flere av våre aktører er nominert!

Toppkarakter til Breddos Tacos

Mathias Steinbru fra VG kaller Breddos Tacos «en åpenbaring av en tacorestaurant» og vi kunne ikke vært mer enig! Les anmeldelsen her.

Er du glad i krabber?

Hos Vulkanfisk blir det krabbefest oppe på mesaninen hver fredag og lørdag i september!

Fargerike fristelser

Refresh åpner dørene her i Mathallen! Her finner du fargerike og friske juicer, smoothier og powershakes, og i tillegg får du servert deilige belgiske vafler.

Nytt økologisk matmarked!

Agrossist har nylig flyttet inn i Mathallen. Her finner du et godt utvalg av håndverksmessige produkter med sertifiserte biodynamiske og økologiske verdier. Velkommen!

Sleng burgeren på grillen

Det er lite som slår en saftig hamburger og hos Annis pølsemakeri får du høykvalitets-burgere som garantert blir suksess. I hvert fall med dette tilbehøret!

Lag pintxos hjemme

Sjekk ut denne supre oppskriften fra Barramon på nydelig pintxos med endivier og serranoskinke slik at du kan skape litt baskisk godstemning hjemme.

Andeconfit med rotgrønnsaker

Kjøp med deg en boks med confiterte andelår fra Galopin og test ut denne oppskriften på andeconfit med rotgrønnsaker. Supergodt og utrolig enkelt!

Amatriciana

Amatriciana er en rett som kommer fra Amatrice – en liten by som ligger i Apeninene litt nord for Roma. Se Via Italias oppskrift på denne deilige pastaretten her.

Mont d’Or fra Galopin

Nå kan du kjøpe årets siste Mont d’Or hos Galopin. Lurer du på hvordan du skal tilberede denne delikatessen? Dette er så enkelt at hvem som helst kan få det til!

Sjømatdisken bugner

Hos Vulkanfisk er disken fylt til randen av godsaker fra havet!

En smak av Vulkan

Vulkan er stedet for variasjon, både innenfor opplevelser, smaker og inntrykk. Her er 10 tips til spennende steder som definitivt er verdt et besøk.

Gaver til de som har alt

Noen ganger er det en stor utfordring å kjøpe gaver, spesielt til de som har alt. Vi har tatt en runde på Vulkan og funnet flere gode alternativer til deg som står litt fast.

Hopyard kåret til Norges beste pilsbar

Hopyard gikk av med tittelen «Pilsner Urquell Outlet of the year 2018». Den lille ølbaren i Mathallen scoret høyt på blant annet skjenketeknikk, temperatur og ph-verdi på pilsen, og ikke minst kunnskapsnivået til bartenderen.

Månedens matblogger: North Wild Kitchen // Kulinarisk Akademi

It’s one thing to taste an array of flavors and textures from all the different food offerings at Mathallen, and quite another to learn how to implement the fresh, quality…

Månedens matblogger: North Wild Kitchen // Hopyard

It’s almost lunch and the sun, surrounded by a clear blue sky, is beaming down on Oslo. Days like this draw everyone outdoors to take the time to soak in…

Månedens matblogger: North Wild Kitchen // Ost & Sånt

There’s an undeniably genuine and informative presence at Ost og Sånt that greets you right away as the large, golden sign and incredible array of cheeses and goods draw you…

Månedens matblogger: North Wild Kitchen

Hver måned setter Mathallen fokus på en matblogg som vi synes er spennende, god og inspirerende.  Månedens matblogger blir da både hovedgjest og skribent på vår hjemmeside, og vil dele erfaringer,…

Månedens matblogger: Fru Timian // Via Italia

Ønsker du å få et lite blaff av Italia kan du med fordel stikke innom Via Italia i Mathallen, for her frister Lisbet Baade-Mathiesen med herlige italienske smaker og lukter.…

Månedens matblogger: Fru Timian // Vulkanfisk

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger, Fru Timian – Vil du jeg skal skrape og rense fisken for deg? Det er daglig leder Øyvind Glørstad, i Vulkanfisk som spør. – Det er selvfølgelig…

Månedens matblogger: Fru Timian // Bistro Budapest

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger, Fru Timian Det er hektisk aktivitet inne på Bistro Budapest når vi kommer dit en vanlig formiddag. Den ungarske bistroen har akkurat fått terningkast 5 og massevis…

Månedens matblogger: Fru Timian

Hver måned setter Mathallen fokus på en matblogg som vi synes er spennende, god og inspirerende.  Månedens matblogger blir da både hovedgjest og skribent på vår hjemmeside, og vil dele erfaringer,…

Månedens matblogger: HellesKitchen // Japansk på Obento Box og Sapporo

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger* HellesKitchen. Ramen på menyen Ramen har seilet opp til å bli en av Norges aller største trendretter. Hvorfor smaker nudelsuppe så forskjellig fra sted til sted? Jeg…

Månedens matblogger: HellesKitchen // Sprek street food fra hele verden

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger* HellesKitchen. Hitchhiker i Mathallen: Sprek street food fra hele verden Vil du ta deg en snartur rundt hele verden tar du turen opp i annen etasje i…

Daniel Byskov, daglig leder Annis Pølsemakeri

Månedens matblogger: HellesKitchen // Helt rått utvalg hos Annis!

Artikkel hentet fra: Månedens matblogger* HellesKitchen. Annis Pølsemakeri har vært i Mathallen fra starten av, altså i fem år. Da solgte de kun spekemat og pølser. Nå har de utvidet butikken…

Månedens matblogger: HellesKitchen

Hver måned setter Mathallen fokus på en matblogg som vi synes er spennende, god og inspirerende.  Månedens matblogger blir da både hovedgjest og skribent på vår hjemmeside, og vil dele erfaringer,…

Bilde av ribbetallerken

De beste ribbeoppskriftene

Juleribbe med godt tilbehør er for mange julens høydepunkt, men hvordan skal den tilberedes? Går du for den trygge, gamle varianten med sprø svor og klassisk tilbehør eller tør du å prøve en litt mer spenstig variant med confitert ribbe og puffa svinesvor? Og hva skal man egentlig gjøre med alle ribberestene når julekvelden er over?

Mathallen Oslo

Mathallen på pallplass!

Vi er stolte og glade over å ha havnet blant topp tre når Europas beste mathaller ble kåret! Cushman & Wakefield har lansert en stor rapport om Europas store utvalg av mathaller og i konkurranse med over 100 andre mathaller havnet Mathallen Oslo på en solid tredje plass.

Norges største ladested åpnet på Vulkan

Byråd Lan Marie Berg åpner Norges største ladested for elbiler på Vulkan midt i Oslo sentrum mandag 6 mars. Parkeringshuset inneholder 102 ladepunkter.  -Jeg er stolt over å åpne en…

Maten til Mardi Gras festen

Neste uke feires en av verdens største og mest fargerike festivaler, Mardi Gras, og det finnes vel ikke noen bedre unnskyldning for å kaste seg over noen smakfulle kreolske spesialiteter. Her…

Lag SebastienBruno’s sjokolademakroner

Lyst til å imponere med en hjemmelaget gave til en du er glad i? Eller kanskje du bare er på utkikk etter noe godt til filmkvelden? Uansett kan vi love…

Lansering av kokeboken «Rett fra Mathallen»

Hjelp, vi har fått vår egen kokebok! Vi ønsker velkommen til lansering av kokeboken «Rett fra Mathallen» fredag 17.juni kl. 16:00. Det var vel på høy tid at vi fikk…

Hundehi på Vulkan

Hundehi på Vulkan

Her kommer en gladnyhet for alle firbente: Vulkan har fått ut hele fem hundehi på området!

Nå kan du trygt plassere hunden din der mens du er innom butikken for å handle, tar deg en kaffe eller en matbit.

Bilde pasta

Dermed pasta!

Visste du at Via Italia lager fersk pasta hver dag?

Pastaen lages av økologisk «00»-mel, durum-mel og egg. Melet kommer fra vår kjære samarbeidspartner i Italia og eggene kommer fra Sørli Gård i Østfold.

Her får du en oppskrift på en enkel og supergod pasta carbonara!

Bilde fra Smelteverket

Trivsel i Mathallen

Vi takker Fara Mohri for denne flotte videoen fra Mathallen!

Husk at du kan abonnere på Mathallens kanal på YouTube for flere videoer og gode mattips.

Bilde av steamed buns og bulgogi

Slik lager du fantastisk mat av restene

Lurer du på hva man kan gjøre med alle restene etter den deilige julemiddagen? Her finner du filmer og oppskrifter på pekinggris, steamed buns og bulgogi med kimchi. Den perfekte restematen!

Bilde av eksperimentell juleribbe

Eksperimentell juleribbe

Tør du prøve Mathallen og Kulinarisk Akademi sin eksperimentelle ribbeoppskrift?
År etter år lager vi den samme ribba til jul, og selv om det ikke er noe galt med tradisjonene, så kan det jo være greit med litt forandring i blant?

Bilde av ribbetallerken

Den ultimate ribbeoppskriften

I samarbeid med Kulinarisk Akademi har Mathallen smakt seg gjennom ulike varianter for å finne den beste oppskriften du kan servere til jul. Med denne oppskriften kan vi ikke bare garantere en fantastisk matopplevelse, men også knallsprø svor!

Bilde fra Årets Kokk 2015

Vinner av Årets kokk 2015

Vi gratulerer Christopher W. Davidsen med gullet i Årets kokk 2015!

Se bilder fra den fantastiske dagen i Mathallen her.

Bilde av bursdagsfrokost i Mathallen

Fantastisk hyggelig bursdagsfeiring

Tusen hjertelig takk til alle som var med og feiret at Mathallen fylte 3 år!
Hallen var full av glade mennesker fra morgen til kveld og vi er skikkelig takknemlige for at så mange hadde lyst til å feire sammen med oss.

Bilde fra verdensrekordforsøket

Verdens lengste sukkertøy!

Kokk og konditor Espen Vesterdal Larsen fikk høre om verdensrekorden på en 40 meter lang sammenhengende sukkerstang.

Denne rekorden ville han slå…