Icon_Spisesteder

Grilla kamskjell-sashimi

Grilla kamskjell-sashimi

Norske kamskjell er noe av det beste vi vet, og på sommeren elsker vi å grille. Derfor anbefaler vi denne herlig friske sashimien med kamskjell som har fått svært kort tid på en svært varm grill.

Ponzusausen kan tilpasses det du har i skapet. For å lykkes med denne retten, må du bruke ferske norske kamskjell. Kamskjell fra frysedisken vil ikke funke. Be gjerne de som jobber i fiskedisken om å rense kamskjellene for deg, om du er usikker på hvordan dette gjøres.

Og lurer du på hvor du får tak i skikkelige gode norske kamskjell? De finner du selvsagt i disken til Vulkanfisk.

INGREDIENSER

Ingredienser til fire personer:

120 g saltredusert soyasaus
120 g sitrusjuice, bruk gjerne en kombinasjon av flere, som lime, appelsin, sitron og yuzu
2 ss mirin
5 g bonitoflakes, tørkede tunfiskflak
6 g kombu, japansk tare

4 stk ferske kamskjell

2 stk vårløk
4 ss korianderblader
2 stk reddik

God olivenolje
Sort pepper
Fint salt

TILBEREDNING

Ponzusausen kan gjerne blandes sammen en dag eller tre i forveien for mest smak.

Bland soya, sitrus og mirin og legg i kombu og bonito. Siles før servering.

Kutt vårløk i tynne ringer og plukk fine blader av koriander. Reddikene skjæres eller høvles løvtynt, gjerne med en mandolin. Skivene skjæres så i tynne strimler.

Gni litt olje på kamskjellmusklene. Grill kamskjellmusklene over 5-600 grader på kull. Grill i 2-4 minutter, eller til de har tydelig gillmønster. Snu og grill to minutter på den andre siden. Kamskjellene skal kun få god grillskorpe, og være rå i midten. Hvil i to minutter før de skjæres i tynne skiver.

Anrett gjerne i rensede kamskjellskall.

Vil du lære mer om skalldyr?

Skalldyr

Skalldyr er blant de største delikatessene naturen har å by på. Her får du Foodsteps sine tips til valg av skalldyr til skalldyrmiddagen, tilberedningsmetoder og tilbehør til skalldyr!

Blåskjell

Blåskjell er en av havets mest tilgjengelige delikatesser, og svært populær å nyte en varm sommerkveld. I denne artikkelen gir Foodsteps deg tipsene som gjør blåskjell-middagen til en suksess!

Om Foodsteps

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.