Icon_Spisesteder

Hjemmelagde dumplings

Hjemmelagde dumplings

Hongs Bao Bao produserer og selger Dim Sum-produkter, deriblant hjemmelagde dumplings og won ton. Bao Bao er betegnelsen på alle typer kinesisk dumpling.

Nå kan du også prøve å lage disse godsakene hjemme ved å følge Hongs gode tips i videoen under.

Abboner på Mathallens filmer på YouTube for flere gode mattips og videoer.

INGREDIENSER

500 g kjøttdeig
500 g grønnsaker (kål, gulrot etc.)
2 stk vårløk
1 ss salt
1 ss hakket ingefær
2 ss light soyasaus
2 ss matolje
1 ss mørk soyasaus
1 ss oystersaus
1 ss sesamolje
1 egg
1 ts hvit pepper
2 pakker dumplingpastry (kan kjøpes hos Hongs Bao Bao)

TILBEREDNING

Ha kjøttdeig i en bolle, tilsett matolje, salt, pepper, soyasaus, oystersaus, sesamolje og egg. Bland godt sammen før du tilsetter ingefær, vårløk og grønnsaker. Bland godt.

Ha litt vann på kanten av pastry’en. Legg i litt av den ferdige blandingen, og klem sammen.

Kok opp en kjele med vann, ha forsiktig i dumplingene, to-tre om gangen. Hold vannet kokende og rør ofte (forsiktig).

Når dumplingene flyter opp, lar du det koke i to-tre minutter til, og så er de ferdige.

Tips: Lag en «dip» av 2ss light soyasaus, 1ss riseddik, litt chili og litt sesamolje.

Hongs Bao Bao

Hongs Bao Bao produserer og selger Dim Sum-produkter, deriblant hjemmelaget dumpling og won ton. Bao Bao er betegnelsen på alle typer kinesisk dumpling. Hos oss får du en ekte kinesisk…