Icon_Spisesteder

Lammelår

Lammelår med rotgrønnsaker

Lammelår med rotgrønnsaker er noe veldig mange må spise i påsken.

Foodsteps sin variant serveres med en saus inspirert av landene rundt Middelhavet, og gir en spennende vri på denne påskeklassikeren.

INGREDIENSER

Til fire personer trenger du:

Et helt lammelår, beregn minst 400 gram per person
70 g smør
1 stk hvitløk
4 stk gulrøtter
400 g kålrot
2 stk persillerot
0,5 stk purreløk
6 stilker timian

400 g små, kokefaste poteter

Til sausen trengs:

6 stk tomater
2 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk
4 ss gode oliven, for eksempel kalamata
3 dl mild olivenolje
1,5 dl sherryeddik

I tillegg trenger du fint salt og sort pepper og en potte flatbladet persille.

TILBEREDNING

I appen til Foodsteps får du fremgangsmåten steg for steg og oppskriften gratis, helt uten registrering!

Ønsker du litt mer innsikt i hvordan tilberede lammelåret og hvilket tilbehør som passer? Sjekk ut denne artikkelen.  

PS. Stikk innom Annis pølsemakeri i Mathallen for å sikre deg slakterens anbefaling!   

 

Om Foodsteps

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.