Myk sandwich med grilla secreto
Myk sandwich med grilla secreto
Nå er grillsesongen her og hva er vel bedre enn å teste ut noe nytt snadder på grillen? Sjekk ut Foodsteps og Annis pølsemakeri sine tips til hvordan du kan lage myke sandwicher med grilla secreto og asiatiske smaker.
Hva er secreto egentlig?
Secreto Iberico er et tynt stykke svinekjøtt som er ekstremt godt marmorert. De er mest vanlig å ta av på ekstra feite svineraser, slik som disse som vi får fra grisene på den iberiske halvøy i Spania.
Secretoen har fått den høyeste graderingen, "bellota grande". Det betyr at dyrene har vært frittgående på store arealer og blitt foret med eikenøtter de siste 3 månedene (minimum).
Secreto stekes på høy varme, direkte over varmekilden på grillen. Stek til den nærmer seg gjennomstekt. Den kan godt være litt rosa i midten, så 62-65 grader i kjernetemperatur er bra.
Om Foodsteps
Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.
For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.
Last ned i AppStore eller Google Play.