Icon_Spisesteder

Myk sandwich med grilla secreto

Myk sandwich med grilla secreto

Nå er grillsesongen her og hva er vel bedre enn å teste ut noe nytt snadder på grillen? Sjekk ut Foodsteps og Annis pølsemakeri sine tips til hvordan du kan lage myke sandwicher med grilla secreto og asiatiske smaker.

INGREDIENSER

Du trenger til fire personer

4 stk myke sandwichbrød – Se Japanese Milk Bread eller kjøp brød
350 g secreto (av spansk svin)
100 g chilimajones
BBQ-saus, din favoritt. Kjøp eller lag selv
Nuoc Cham – Vietnamesisk fish sauce-dressing
Sprø grønnsaker og salat
Vårløk og peanøtter til topping

Chilimajones
100 g majones
2 ss sriracha, chilisaus
0,5 stk lime, saften

Nuoc Cham
1 stk rød chili
1 fedd hvitløk
3 ts sukker
1 dl fish sauce
0,5 dl vann

Grønnsaker og salat
1 stk gulrot
3 stk reddiker
0,25 stk agurk
Crispisalat eller hjertesalat

TILBEREDNING

Chilimajones

Bland sammen alle ingrediensene.

Nuoc Cham

Fjern frø fra chili og skjær i tynne skiver.

Kutt hvitløk i tynne skiver.

Ha alle ingredienser i en liten blender eller morter og kjør sammen til en nesten klumpefri dressing.

Grønnsaker og salat

Skrell gulrot og agurk, vask reddikene. Skjær tynne strimler av alle grønnsakene med kniv eller høvle på en mandolin. Bruk kun det faste kjøttet av agurken. Agurkkjerne og agurkskrell kan kjøres opp med fish sauce-dressingen.

Vask salat og plukk blader i små biter, hvis hjertesalat skjær i tynne strmler.

Før servering, bland de strimlede grønnsakene i en bolle og mariner med «nuoc cham».

Topping

Finsnitt vårløk i skiver og grovknus peanøtter.

Kjøttet - Secreto

Krydre kjøttet med salt og gni det med litt olje. Grill på direkte varme. Snu etter ett minutt, grill på den andre siden i ett minutt. Snu igjen og grill i to minutter til på hver side.

Hvil i 3 minutter. Skjær tynne strimler av kjøttet. Dersom man ønsker kan man vende kjøttet i litt BBQ-saus, men man kan også nyte det som det er.

Sandwich

Del brødet på langs, slik at det henger sammen i den ene langsiden (tenk pølsebrød).

Grill brødet i noen sekunder for å få litt sprø skorpe. Smør med litt chilimajones og fyll i med salat og marinerte grønnsaker. Legg i kjøtt og topp med vårløk og peanøtter.

Hva er secreto egentlig?

Secreto Iberico er et tynt stykke svinekjøtt som er ekstremt godt marmorert. De er mest vanlig å ta av på ekstra feite svineraser, slik som disse som vi får fra grisene på den iberiske halvøy i Spania.

Secretoen har fått den høyeste graderingen, "bellota grande". Det betyr at dyrene har vært frittgående på store arealer og blitt foret med eikenøtter de siste 3 månedene (minimum).

Secreto stekes på høy varme, direkte over varmekilden på grillen. Stek til den nærmer seg gjennomstekt. Den kan godt være litt rosa i midten, så 62-65 grader i kjernetemperatur er bra.

Secreto Iberico

Om Foodsteps

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.

Annis Pølsemakeri

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Alt er egenprodusert i vårt eget pølsemakeri på Ringebu i Gudbrandsdalen.