1) Sett deigen god tid i forkant
Jo lenger deigen får hvilt, jo bedre blir resultatet. 14 timer er optimal hviletid for pizzadeig, men en fin regel er å sette deigen med en gang du bestemmer deg for å lage pizza!
2) Dekk til deigen med en våt klut
Da sørger du for at deigen holder seg fuktig.
3) Bruk lite gjær!
Mindre gjær gir en lettere og sunnere pizza, men husk at lavere temperaturer krever litt mer gjær.
4) Den perfekte pizzamiksen
For hver liter vann, benytt 50 g salt, 100 g extra virgin olivenolje, 1.8 kg mel, 3 g gjær (opp til 5 g dersom det er lav gjæringstemperatur)
5) Bruk produkter av høy kvalitet
Pizza er en enkel rett, og en pizza av høy kvalitet avhenger av ingredienser av høy kvalitet. Med gode ingredienser vil pizzaen smake mye bedre og det vil også være morsommere å eksperimentere med forskjellige sammensetninger.
6) Baketid
Den ideelle temperaturen for å bake pizza er 300 grader Celcius. Hvis temperaturen er korrekt, så vil det ta omkring 15 minutter å bake den ferdig.
Ingredienser til toppingen?
Prøv deg på Scialpis prisvinnende pizza:
La Campione del mondo (the world champion) – burrata, stracciatella ost, aubergine, cherrytomater, caciocavallo ost og ansjos.
God middag!