Icon_Spisesteder

En verdensmesters guide til den perfekte pizza

En verdensmesters guide til den perfekte pizza

I 2014 vant Giulio Scialpi verdensmesterskapet i klassisk pizza (tynnbunnet) og regnes som en av verdens beste pizzaioloer.

Med over 30 års erfaring i sitt kjære hjemfylke Puglia (Italia) har Giulio utviklet en unik pizzastil fundert på et voldsomt engasjement, dedikasjon, talent og de aller beste ingrediensene.

I forbindelse med sitt Oslobesøk delte Scialpi noen tips til hvordan man kan lage den perfekte hjemmelagde pizza.

Giulio Scialpi pizzaverdensmester

LAG DEN PERFEKTE PIZZA

1) Sett deigen god tid i forkant

Jo lenger deigen får hvilt, jo bedre blir resultatet. 14 timer er optimal hviletid for pizzadeig, men en fin regel er å sette deigen med en gang du bestemmer deg for å lage pizza!

2) Dekk til deigen med en våt klut

Da sørger du for at deigen holder seg fuktig.

3) Bruk lite gjær!

Mindre gjær gir en lettere og sunnere pizza, men husk at lavere temperaturer krever litt mer gjær.

4) Den perfekte pizzamiksen

For hver liter vann, benytt 50 g salt, 100 g extra virgin olivenolje, 1.8 kg mel, 3 g gjær (opp til 5 g dersom det er lav gjæringstemperatur)

5) Bruk produkter av høy kvalitet

Pizza er en enkel rett, og en pizza av høy kvalitet avhenger av ingredienser av høy kvalitet. Med gode ingredienser vil pizzaen smake mye bedre og det vil også være morsommere å eksperimentere med forskjellige sammensetninger.

6) Baketid

Den ideelle temperaturen for å bake pizza er 300 grader Celcius. Hvis temperaturen er korrekt, så vil det ta omkring 15 minutter å bake den ferdig.

Ingredienser til toppingen?

Prøv deg på Scialpis prisvinnende pizza:

La Campione del mondo (the world champion) – burrata, stracciatella ost, aubergine, cherrytomater, caciocavallo ost og ansjos.

God middag!

Pizzavino

Pizzavino er Mathallens helt egne pizzeria med ekte italiensk pizza på menyen. Her kan du lene deg tilbake i hyggelige omgivelser og nyte noen italienske dråper i glasset mens du…