Stillehavsøsters med jamaicansk vinaigrette
Stillehavsøsters med jamaicansk vinaigrette
Østers er nydelig som snacks eller forrett. Denne varianten er inspirert av en tur til Jamaica, og er herlig spicy samtidig som den er både søt og syrlig. Hva med å prøve en ny østersvariant denne helga?
Oppskriften du finner under er inspirert av en vinaigrette Espen Vesterdal Larsen ble servert på en ferietur i Jamaica. Han er medeier i Kulinarisk Akademi og en av gründerne bak Foodsteps.
Laken bør lages minst to dager før du skal servere den, og holder seg svært lenge om den oppbevares riktig. Etter 1–2 uker bør du sile vekk grønnsakene. Da kan du helle vinaigretten på sterile glassflasker og oppbevare disse mørkt og kjølig. Smaken vil utvikle seg med tiden.
– Min eldste vinaigrette har jeg hatt i 2–3 år, og smaken utvikler seg stadig. Den skal være rund og balansert, og gi et realt kick av habanero som varmer, sier Espen.
Og lurer du på hvor du kjøper østersen? I disken til Vulkanfisk finner du alltid et nydelig utvalg ferske østers.
Vil du lære mer om østers?
Hvordan åpne østers?
Om Foodsteps
Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.
For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.
Last ned i AppStore eller Google Play.