Icon_Spisesteder

Annis grilltips

Annis grilltips

Hos Annis pølsemakeri får du et stort utvalg kjøtt av høy kvalitet som passer perfekt å slenge på grillen. Hva med Secreto Iberico eller Wagyu Entrecote? I denne videoen får du tips til hvordan disse kjøttstykkene kan tilberedes på grillen.

youtube-video-thumbnail

Hva er secreto egentlig?

Secreto Iberico er et tynt stykke svinekjøtt som er ekstremt godt marmorert. De er mest vanlig å ta av på ekstra feite svineraser, slik som disse som vi får fra grisene på den iberiske halvøy i Spania.

Secretoen har fått den høyeste graderingen, "bellota grande". Det betyr at dyrene har vært frittgående på store arealer og blitt foret med eikenøtter de siste 3 månedene (minimum).

Secreto stekes på høy varme, direkte over varmekilden på grillen. Stek til den nærmer seg gjennomstekt. Den kan godt være litt rosa i midten, så 62-65 grader i kjernetemperatur er bra.

Secreto Iberico

Og hva er wagyu?

Wagyu betyr "Japansk ku" og er en av verdens mest eksklusive kjøttferaser. Kjøttet har den høyeste graderingen som er mulig å oppnå, knyttet til kjøttforhold og marmorering.

Kjøttet grilles 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Det optimale er brun skorpe og medium stekt i midten.

Annis Pølsemakeri

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Alt er egenprodusert i vårt eget pølsemakeri på Ringebu i Gudbrandsdalen.