Icon_Spisesteder

Annis grilltips

Annis grilltips

Hos Annis pølsemakeri får du et stort utvalg kjøtt av høy kvalitet som passer perfekt å slenge på grillen. Hva med Secreto Iberico eller Wagyu Entrecote? I denne videoen får du tips til hvordan disse kjøttstykkene kan tilberedes på grillen.

Hva er secreto egentlig?

Secreto Iberico er et tynt stykke svinekjøtt som er ekstremt godt marmorert. De er mest vanlig å ta av på ekstra feite svineraser, slik som disse som vi får fra grisene på den iberiske halvøy i Spania.

Secretoen har fått den høyeste graderingen, "bellota grande". Det betyr at dyrene har vært frittgående på store arealer og blitt foret med eikenøtter de siste 3 månedene (minimum).

Secreto stekes på høy varme, direkte over varmekilden på grillen. Stek til den nærmer seg gjennomstekt. Den kan godt være litt rosa i midten, så 62-65 grader i kjernetemperatur er bra.

Secreto Iberico

Og hva er wagyu?

Wagyu betyr "Japansk ku" og er en av verdens mest eksklusive kjøttferaser. Kjøttet har den høyeste graderingen som er mulig å oppnå, knyttet til kjøttforhold og marmorering.

Kjøttet grilles 1-2 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Det optimale er brun skorpe og medium stekt i midten.

Annis Pølsemakeri

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Alt er egenprodusert i vårt eget pølsemakeri på Ringebu i Gudbrandsdalen.