Icon_Spisesteder

Fårikål - Norges nasjonalrett

Fårikål – Norges nasjonalrett

I 2014 kåret det norske folk fårikålen til Norges nasjonalrett. Rent, enkelt og fantastisk godt!

Fårikål inneholder bare tre ingredienser, hvis man tar bort salt og pepper. Kål, lammekjøtt og vann.

Er du usikker på om du bør bruke lammekjøtt eller sauekjøtt? Av sau får du kraftigere smak, mens lam er mildere og det de fleste bruker til fårikål.

Uansett om du bruker lam eller får – det viktigste er at kjøttet er knallgodt! Og det får du hos Annis pølsemakeri i Mathallen.

LAG DIN EGEN FÅRIKÅL

Del hodekålen i biter

Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte

Begynn med kjøttet, med fettsiden ned

Strø salt og pepperkorn på hvert kjøttlag

Avslutt med kål

Dekk 2/3 med kaldt vann

La fårikålen putre i 2-3 timer

Vel bekomme!

Annis Pølsemakeri

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Alt er egenprodusert i vårt eget pølsemakeri på Ringebu i Gudbrandsdalen.