Icon_Spisesteder

Klippfisk på portugisisk vis

Bacalao – en portugisisk klassiker

Det sies at portugisiske husmødre skal kunne lage 365 varianter av bacalao – én for hver dag.

Bacalao på portugisisk betyr torsk, men her i Norge tenker vi på en tomatbasert gryte med klippfisk når vi hører navnet. Man kan også lage en hvit bacalao hvor man bytter ut tomatsausen med fløte og fennikel.

Den viktigste ingrediensen i en bacalao er selvfølgelig fisken. Ikke spar og gå i butikken for å kjøpe den billigste klippfisken du finner, for da ender du ofte opp med stykker fra buk eller hale. Gå for ryggstykker, da blir det veldig saftig og godt med mye smak.

I Mathallen finner du saftig klippfisk av høy kvalitet hos Vulkanfisk. Og spør du pent, har de helt sikkert noen tips til hvordan du bør tilberede bacalaoen din også!

Vulkanfisk Butikk

Vulkanfisk henter råvarer fra alle deler av landet - avhengig av sesong og kvalitet. Når skreifisket starter i januar får vi eksempelvis fisk dagsfersk fra Tromsø.