
HellesKitchen - Tartar med rotchips
HellesKitchen – Tartar med rotchips
Lag en spennende tartar med sennepsmajones og rotchips. Oppskriften er hentet fra matbloggen HellesKitchen.
Jeg reiser mye, og i Barcelona og København er de ville etter tartar. Jeg vil derfor lage en deilig tartar med deilig oksekjøtt fra Annis i Mathallen.
Tartar
Når du skal lage en god tartar er det viktig at du jobber med gode og friske råvarer. Kjøttet skal være rått og det beste resultatet (mener jeg) får du ved å hakke kjøttet grovt for hånd. Det holder med en nyretapp til to personer.
Jeg liker å blande inn hjemmelaget sennepsmajones og hakket kapers. Det er egentlig alt du trenger for å få en saftig tartar. Du vil gjerne smake så mye av kjøttet som mulig, så ikke bland inn for mye majones. Føl deg frem og ta en skje av gangen.
Sennepsmajones
Rotchips
Tips: Hvis du er skikkelig gal (eller lur) legger du litt rogn på toppen av tartaren, under rotfruktchipsen. Det gir en fantastisk saltsmak til retten. Men velg en mild kaviar som ikke er for «fiskete» i smaken. Finner du ikke det, så dropper du kaviaren.