Icon_Spisesteder

HellesKitchen - Tartar med rotchips

HellesKitchen – Tartar med rotchips

Lag en spennende tartar med sennepsmajones og rotchips. Oppskriften er hentet fra matbloggen HellesKitchen.

Jeg reiser mye, og i Barcelona og København er de ville etter tartar. Jeg vil derfor lage en deilig tartar med deilig oksekjøtt fra Annis i Mathallen.

Tartar

Når du skal lage en god tartar er det viktig at du jobber med gode og friske råvarer. Kjøttet skal være rått og det beste resultatet (mener jeg) får du ved å hakke kjøttet grovt for hånd. Det holder med en nyretapp til to personer.

Jeg liker å blande inn hjemmelaget sennepsmajones og hakket kapers. Det er egentlig alt du trenger for å få en saftig tartar. Du vil gjerne smake så mye av kjøttet som mulig, så ikke bland inn for mye majones. Føl deg frem og ta en skje av gangen.

Sennepsmajones

INGREDIENSER

1 helt egg
1 klype flaksalt
Litt nykvernet pepper
2-3 ts dijonsennep
1 ts friskpresset sitronsaft
Ca 1 dl solsikkeolje

TILBEREDNING

Kjør dette i blender. Spe med mer olje hvis du vil ha en fastere majones.

Bland inn 2 ts finhakket kapers til slutt.

Bland noen spiseskjeer majones i kjøttet og form tartaren til en fin sirkel på tallerken.

Rotchips

INGREDIENSER

Bruk rotfrukter du liker - gjerne to-tre forskjellige.

Jeg bruker mandelpotet, rødbeter og pastinakk.

TILBEREDNING

Strimle rotfruktene (eller skjær i tynne skiver) med en mandolin, men du kan bruke et julienne-jern eller et rivjern også.

Varm 1 liter nøytral olje i en gryte med høye sider. Når oljen er ca 170-180 grader slipper du strimler av rotfrukter i oljen. Det er best om du tar en og en grønnsak, da de friteres på forskjellig tid.

Rødbeten kan godt være litt mindre sprø. Det er deilig med litt forskjellige konsistenser i tilbehøret.

Legg dem på kjøkkenpapir før du legger dem på toppen av tartaren.

Server som en lunsjrett eller en skikkelig koserett i helgen.

Tips: Hvis du er skikkelig gal (eller lur) legger du litt rogn på toppen av tartaren, under rotfruktchipsen. Det gir en fantastisk saltsmak til retten. Men velg en mild kaviar som ikke er for «fiskete» i smaken. Finner du ikke det, så dropper du kaviaren.

Annis Pølsemakeri

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Alt er egenprodusert i vårt eget pølsemakeri på Ringebu i Gudbrandsdalen.