Icon_Spisesteder

Butter chicken

Gjør det selv: Butter chicken

Simply Tasty er et fargerikt tilskudd i Mathallen. I tillegg til sine friske og ferske salater og varme supper, byr de på deilige, krydra pakistanske retter.

I denne videoen kan du lære hvordan du selv kan lage en autentisk butter chicken akkurat slik Simply Tasty pleier å lage den.

Abboner på Mathallens filmer på YouTube for flere gode mattips og videoer.

youtube-video-thumbnail

INGREDIENSER

600 g kyllingfilet

Marinade:
25 g hvitløk, most i stavmikser med litt vann
25 g ingefær, most i stavmikser med litt vann
0,5 ts salt
4 dl yoghurt naturell
1 ts spisskummen (pulver)
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
3 ss sitronsaft
1 ss solsikkeolje/rapsolje

Saus:
20 g usaltet smør, smeltet
5 g hvitløk, finhakket
5 g ingefær, finhakket
1 ss koriander pulver
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
½ ts salt
1,5 dl fersk tomatpuré (1 kopp)
100 g smør, helst usaltet
1,8 dl kremfløte
2 ss koriander, fersk og hakket

TILBEREDNING

Kylling og marinade:

Skjær kyllingfiletene i like store biter (ca 4 cm). Skyll i kaldt vann og tørk.

Bland kyllingen godt med hvitløk, ingefær-paste og salt.

Bland yoghurt sammen med sitronsaft, spisskummen-pulver, chilipulver, gurkemeie, garam masala og olje.

Rør det sammen men kyllingen og legg det i en bolle godt dekket med plast. La det stå kjølig i 4-6 timer.

Varm ovnen i forveien på 250 grader. Legg kyllingbitene på bakepapir, plasser under grillelementet i ca 10 minutter til de er gjennomstekt. Eller bruk stekepanne som vist i filmen. Avkjøl litt deretter.

 

Saus

Smelt smør i en gryte på middels varme (tilsett gjerne litt matolje også, ca. 2 ss). Tilsett finhakket hvitløk og ingefær.

Stek noen minutter, og tilsett deretter koriander-pulver, garam masala, gurkemeie, chilipulver og salt. Tilsett gjerne vann (ca. 3 ss) litt etter litt for å unngå at krydderet brenner seg.

Rør godt til det lukter eksotisk av krydderet. Rør inn tomatpuré og kok på svak varme i noen minutter.

Blend sausen og sil den over i en kjele, kok den opp og la den småputre i ca. 5 minutter. Tilsett smørklatter til smøret har smeltet. Avslutt med å røre inn fløte.

Tilsett kyllingbitene og la det trekke 5-10 minutter på svak varme.

Server med basmatiris og pynt det med fløte, bukkehornkløverblader og koriander.

Nytes aller helst med en tykk, kald mango lassi for å balansere de fantastiske smakene.

Så er det bare for Simply Tasty å si: Vel bekomme!

Simply Tasty

Simply Tasty tilbyr en blanding av ferske salater, varme supper og krydra pakistanske retter. De har som mål å gi et sunt og friskt alternativ med tillegg til krydra pakistansk fast food til sine kunder. De er et fargerikt serveringssted som setter service, friskhet og god smak først. Hele konseptet bygger på at du skal få akkurat det du ønsker. Det eneste valget Simply Tasty tar for deg er å få inn ferske produkter som er av høy kvalitet. For at maten skal være så næringsrik som mulig, så tilbereder de all maten selv. Velkommen skal du være! Se menyen deres her.