Gjør det selv: Butter chicken

Simply Tasty er et fargerikt tilskudd i Mathallen. I tillegg til sine friske og ferske salater og varme supper, byr de på deilige, krydra pakistanske retter.
I denne videoen kan du lære hvordan du selv kan lage en autentisk butter chicken akkurat slik Simply Tasty pleier å lage den.

Ingredienser

600 g kyllingfilet

Marinade:
25 g hvitløk, most i stavmikser med litt vann
25 g ingefær, most i stavmikser med litt vann
0,5 ts salt
4 dl yoghurt naturell
1 ts spisskummen (pulver)
1 ts chilipulver
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
3 ss sitronsaft
1 ss solsikkeolje/rapsolje

Saus:
20 g usaltet smør, smeltet
5 g hvitløk, finhakket
5 g ingefær, finhakket
1 ss koriander pulver
1 ts garam masala
1 ts gurkemeie
1 ts chilipulver
½ ts salt
1,5 dl fersk tomatpuré (1 kopp)
100 g smør, helst usaltet
1,8 dl kremfløte
2 ss koriander, fersk og hakket

Tilberedning

Kylling og marinade:

Skjær kyllingfiletene i like store biter (ca 4 cm). Skyll i kaldt vann og tørk.

Bland kyllingen godt med hvitløk, ingefær-paste og salt.

Bland yoghurt sammen med sitronsaft, spisskummen-pulver, chilipulver, gurkemeie, garam masala og olje.

Rør det sammen men kyllingen og legg det i en bolle godt dekket med plast. La det stå kjølig i 4-6 timer.

Varm ovnen i forveien på 250 grader. Legg kyllingbitene på bakepapir, plasser under grillelementet i ca 10 minutter til de er gjennomstekt. Eller bruk stekepanne som vist i filmen. Avkjøl litt deretter.

Saus

Smelt smør i en gryte på middels varme (tilsett gjerne litt matolje også, ca. 2 ss). Tilsett finhakket hvitløk og ingefær.

Stek noen minutter, og tilsett deretter koriander-pulver, garam masala, gurkemeie, chilipulver og salt. Tilsett gjerne vann (ca. 3 ss) litt etter litt for å unngå at krydderet brenner seg.

Rør godt til det lukter eksotisk av krydderet. Rør inn tomatpuré og kok på svak varme i noen minutter.

Blend sausen og sil den over i en kjele, kok den opp og la den småputre i ca. 5 minutter. Tilsett smørklatter til smøret har smeltet. Avslutt med å røre inn fløte.

Tilsett kyllingbitene og la det trekke 5-10 minutter på svak varme.

Server med basmatiris og pynt det med fløte, bukkehornkløverblader og koriander.

Nytes aller helst med en tykk, kald mango lassi for å balansere de fantastiske smakene.

Så er det bare for Simply Tasty å si: Vel bekomme!