Icon_Spisesteder

Foodsteps hjelper deg med juleribba

Foodsteps hjelper deg med juleribba

Med appen Foodsteps kan du la de erfarne kokkene ved Kulinarisk Akademi lede deg trygt gjennom tilberedningen av årets kanskje viktigste middag, juleribba. Oppskriften får du på video, steg for steg, og Foodsteps lover at du lykkes om du følger stegene til punkt og prikke!

Gode råvarer, god planlegging

Foodsteps anbefaler å finne en ribbe med god kjøttfylde og jevne lag med fett mellom kjøttlagene. Velger du samtidig ribbe fra en bonde som driver i liten skala, og med ekstra fokus på dyrevelferd, får du en julemiddag som både smaker bedre og gir bedre samvittighet! Oppsøk Annis pølsemakeri i Mathallen for de beste råvarene, men vær ute i god tid!

Det er greit å ha ribba i hus i god tid før jul, og ribba bør aller helst krydres med salt mellom en og tre dager før du skal tilberede den. Kjøper du frossen ribbe må du sørge for å tine den i tide til at du kan krydre den tidlig nok. God planlegging er en viktig ingrediens på kjøkkenet! Beregn 500 g ribbe per person, og gjerne litt ekstra så du kan nyte ribberester til frokosten neste dag.

Rutet svor?

Du kan alltids be slakteren rute svoren for deg, men i oppskriften til Foodsteps tipses du om å dampe ribba i starten av tilberedningen. Under dampingen blir svoren myk som smør, og du kan enkelt og raskt rute svoren slik du ønsker å ha den før du steker den. Da kan du spare litt tid når du står i slakterdisken og henter julevarene dine.

Tynnribbe med sprø svor

Tilberedning

Den møreste og saftigste ribba får du ved langtidssteking på lav temperatur. I tillegg blir serveringstidspunktet mer fleksibelt ved at du kan ta ut og hvile ribba frem til ca. 45 minutter før du skal servere. Det siste du da ønsker å gjøre er å puffe opp svoren, som blir ekstra luftig og sprø ved lang tilberedning. Når svoren er ferdig puffa, lar du ribba igjen få en liten hvil, før du deler opp og serverer. Under den siste hvilen smaker du til sausen, varmer opp rød- og surkål og koker potetene. Da er alt varmt og klart samtidig!

Søk opp oppskriften “Ribbe, langtids” for å få Foodsteps’ beste ribbeoppskrift, steg for steg. Alle oppskrifter i appen er helt gratis å bruke, og du finner selvsagt alle andre oppskrifter du trenger til både ribbemiddagen og alle andre middager gjennom jula.

Vi ønsker deg en god jul og en vellykket julemiddag!

Om Foodsteps

Appen Foodsteps tilbyr nå alle oppskriftene du trenger, helt gratis, og med steg-for-steg-instruksjoner på video. Med andre ord ingen grunn til å ikke planlegge julemiddagene med Foodsteps-appen i år!

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.