Icon_Spisesteder

HellesKitchen - Asiatisk taco

HellesKitchen – Asiatisk taco

Lag en fusionversjon av fredagstacoen med asiatiske smaker! Oppskriften er hentet fra matbloggen HellesKitchen.

Jeg har latt meg inspirere av Hitchhickers profil rundt mat og reiser. Jeg reiser veldig mye selv og plukker opp inspirasjon som jeg ta med meg hjem. Retten jeg har laget er en slags asiatisk taco laget med svinekjøtt. Ekte fusion!

INGREDIENSER

4 personer

1 pakke svinekjøttdeig
3 ss nøytral olje
Fiskesaus etter smak
Sriracha etter smak
3 sjalottløk, finhakket
4 vårløk, skåret i skiver
Frisk koriander
1 rød chili (evt mer), finhakket
2 sitrongress, finhakket (kun den hvite delen)
3 ts finrevet ingefær
Peanøtter, grovhakket
Salat: Bruk salat som er lett å bruke som «tacoskjell». Jeg brukte hjertesalat.

TILBEREDNING

Stek kjøttdeig og løk i oljen.

Tilsett ingefær og sitrongress når kjøttet har fått litt farge. Bland.

Hell på litt fiskesaus og sriracha-saus og juster smaken etter din egen gane. Slå av varmen og trekk pannen av platen.

Bland inn peanøtter, chili, vårløk og chili.

Fyll salatbladene med blandingen og strø frisk koriander over.

Spis med fingrene som en taco. Verdens beste fusion-street food!

HellesKitchen - asiatisk taco - 3

Hitchhiker

Hitchhiker handler om street food, lettbeint stemning og å dele med dine venner. Vi går for servering av deleretter avhengig av størrelsen på selskapet, med mellomretter, sideretter og kanskje noen overraskelser!