HellesKitchen - Shoyu ramen

Prøv deg på hjemmelaget shoyu ramen

Oppskriften er hentet fra matbloggen HellesKitchen:

Christian Inage (Sapporo ramenbar) gir meg tips til hvordan du skal lage en enkel ramen selv. – Bruk svinekjøttdeig, sier han. – Kjøttdeigen inneholder diverse deler av grisen og har masse smak. Dette er helt utradisjonelt, altså, men lag kraften av denne kjøttdeigen, råder Christian meg til.

– Fres kjøttdeigen litt av gangen. Hell på vann og la det koke opp og trekk lenge, sil av og tilsett aromater som løk, purre og ingefær. Sil av og du har det beste utgangspunktet for en god ramenkraft, avslutter Christian Inage.

Det måtte jeg selvsagt prøve! Her er min shoyu ramen inspirert av Sapporo.

Shoyu ramen til to personer

1 pakke svinekjøttdeig
1 liten løk
6 skiver ingefær
2 store fedd hvitløk, delt i to
4 aromasopp, delt i fire
6 ss japansk soyasaus

2 store egg
1 dl soyasaus
1 ss sukker
1 ss mirin
2 dl vann

1 god neve bønnespirer
1 ts sesamolje
2 vårløk, skåret i skiver
Skiver av stekt andebryst eller skiver av svinefilet, ribbe eller annet kjøtt du har. (Dette er en perfekt suppe å bruke rester fra kjøleskapet).
Ramennudler

Eggene:

Start med å koke eggene i 10 minutter. Kjøl ned og skrell. Legg eggene i en pose med soyasaus, sukker, mirin og vann. Legg kjølig i minimum fire timer.

Kraften:

Fres kjøttdeig i litt nøytral olje. Når kjøttdeigen har fått litt farge heller du på 1,5 liter vann. La dette småkoke i to timer.

Sil av og ha kraften i en gryte. Kjøttdeigen kan du bruke til en annen rett.

Tilsett soyasaus, sopp, ingefær, løk og hvitløk. La dette koke opp og demp så temperaturen til medium. Kraften skal trekke i en halvtimes tid. Smak til med mer soya. Sil av.

Dandering:

Kok nudler i fosskokende vann. Sil av og legg i suppeskåler. Hell på kraft og tilsett noen dråper sesamolje.  Legg skiver av kjøtt på toppen sammen med bønnespirer og vårløk. Del egget i to og legg enten en halv eller to halve egg i hver suppeskål. Servér.