Hestons hamburger

Meatlovers

Hos Annis Pølsemakeri finner du fagpersoner som har jobbet med å skjære kjøtt i mange år. De er blitt rimelig gode på å skjære nøyaktig på grammet av alt fra bacon, pålegg og kjøtt. Kundene blir like overrasket hver gang de ser at pølsemakeren klarer å skjære akkurat 300 gram tynne skiver spekeskinke eller 5 biff er på eksakt 250 gram hver, uten vekt og uten å blunke.

Det er lite som slår en saftig hamburger og hos Annis får du høykvalitets-burgere som garantert blir suksess. I hvert fall med dette tilbehøret:


Tilberedning:

Legg bakepapir i en ildfast form, ca 20 x 30cm.

Bland sammen ost, worchestershiresauce, maisenna, sennep
og gjær. Sett i kjøleskapet et par timer (kan droppes).

Kok opp ølet. Ha i osteblandingen og la den smelte til den
blir helt jevn.

Hell over i formen, dekk med plast og sett i kjøleskapet.

Når osteblandingen er kald og stiv, skjæres den i firkanter.

Bland ketchup, majones og sennep. Sett til side.

Ha litt olje på hamburgeren. Grill dem ved å snu dem omtrent
hvert 15–20 sekund til de er ferdige. Legg på osteskivene (og
legg eventuelt lokket på grillen en kort stund til osten smelter).

Legg osteburgerne på hamburgerbrødet sammen med tomatskiver, løk og salat. Legg på sylteagurk (som du også kan grille noen sekunder først). Ha på saus og server gjerne med øl til.

Ingredienser

(4 porsjoner)

Osten
225 g cheddar, revet
1 ts worchestershiresaus
1 ½ ts sennep
25 g maisenna
½ ts tørrgjær
1 ¼ dl øl (helst IPA-øl)

Hestons hamburgerdressing
50 g ketchup
75 g majones
2 ts sennep

Kjøtt og grønt
4 stk hamburgere
1 ss olje
4 stk sylteagurk
4 stk hamburgerbrød
2 stk tomat
1 stk løk, i skiver
salat

Oppskriften er hentet fra boka «Rett fra Mathallen», skrevet av elever fra Elvebakken skole.