Sjokolademakroner

Sjokoladekjærlighet

Sjokolade med chili, kaffe eller champagne? På SebastienBruno er teamet eksperter på å balansere smaker og konsistenser til lekre fristelser som man bare vil ha mer av.


Sjokolademakroner

Makroner

Knus mandler og melis til en jevn masse.

Bland massen med 85 gram eggehvite

Ha vann og sukker i en kjele og kok opp til 120 °C.

Pisk 85 gram eggehvite lett mens sukkeret koker. Når eggehvitene er
hvite, hell over det kokende sukkeret i en tynn stråle mens mikseren
går på maks. Marengsen skal være ”varm” når de to massene blandes
sammen.

Fyll sprøyteposen og sprøyt i små pletter på smurt stekeplate.

Stekes på 155°C i 10 minutter. Hvis ovnen din steker ujevnt, snu brettet
etter 5 minutter.

Sjokoladeganache

Ha fløten i en kjele og varm opp under middels temperatur. Fløten
skal ikke koke (ca. 80°C).

Smelt sjokoladen i vannbad.

Når fløten er varm, heller du den over sjokoladen og tilsetter smør. Rør
rundt til alt er blandet.

Sett ganachen til kjøling, så den begynner å krystallisere seg. Den skal
ikke bli helt hard.

Ha i sprøytepose og ha fyll mellom to og to makroner.

Ingredienser

(40 makroner)

Makroner
250 g melis
250 g mandel
250 g sukker
75 g vann
85 g eggehvite

Sjokoladeganache
240 g fløte
170 g smeltet mørk sjokolade
70 g romtemperert usaltet smør

Oppskrift og bildet under er hentet fra boka «Rett fra Mathallen», skrevet av elever fra Elvebakken skole.