Icon_Spisesteder

Lag din egen pasta

Lag din egen pasta

Hjemmelaget pasta er ikke så vanskelig, og det gir en skikkelig mestringsfølelse når man får det til! Når vi bruker fersk pasta til middag, bruker vi å beregne 150 g per person, men om man lager litt ekstra har man litt å gå på, slik at man kan prøve og feile litt. En morsom aktivitet er det også – både for barn og for voksne!

Man kan fint bruke vanlig hvetemel til pasta, men for et enda bedre resultat anbefaler vi hvetemel merket med «Tipo 00». Du finner gode middagsoppskrifter med pasta i appen Foodsteps.

INGREDIENSER

4 porsjoner

400 g hvetemel, gjerne Tipo 00
4 stk store egg
4 ts salt
1 ts vann, om nødvendig
Durumhvete til utbaking

TILBEREDNING

Bland salt og hvetemelet i en litt vid blandebolle. Lag en grop i midten av melet slik at den ser litt ut som en vulkan.

Knekk eggene oppe i «vulkanen» slik at eggene ligger nedi en grop av mel.

Bruk en gaffel. Begynn å bland sammen eggene.

Mens eggene blandes, ta med litt og litt av melet inn i eggene. Alt melet skal blandes gradvis inn i eggene, til det blir en fast deig.

Når det ikke lengre går an å blande med gaffelen, hell deigen ut på benken.

Kna deigen godt sammen med hendene. Dette kan være litt tungt, men sånn skal det være. Jo lengre du knar deigen, jo bedre blir pastaen til slutt.

Når deigen er godt knadd sammen, pakk den inn i litt plast. Deretter må den hvile seg i kjøleskapet i 30-60 minutter.

Etter hvilen kan man kjevle ut pasta. Skjær av en bit, hold resten av deigen dekket av plast.

Pastaen kan kjevles for hånd, men det beste er å ha en pastamaskin.

Klem deigbiten litt flat. Dryss den med litt durumhvetemel. Start på bredest åpning på pastamaskinen og sveiv pastadeigen gjennom.

Still maskinen gradvis på tynnere tykkelse, etter hvert som deigen rulles gjennom.

Til slutt har man et langt, tynt bånd med pasta. Den ferdigutkjevlede pastaen kan strimles til f.eks. «tagliatelle» eller «linguini», man kan lage plater til lasagne eller man kan lage fylt pasta, som «ravioli».

Dersom du ønsker å se pastalaging på video, steg for steg, finner du den helt gratis i appen Foodsteps!

Om Foodsteps

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.