Sjokoladecookies

Noen deilige cookies slår aldri feil. Dette er en enkel deig å blande sammen, og helt super å ha på lur. Ferdigrullet cookie-deig kan legges i fryseren, så kan man bare ta ut og steke når man har lyst på noe godt!

Denne oppskriften passer perfekt om du vil få med deg barna på kjøkkenet. De aller minste kan hjelpe til med å helle ingrediensene i bollen og de litt større kan lage dem helt selv. En perfekt aktivitet i ferier og helger når man har litt ekstra tid.

Om du vil se oppskriften på video, steg for steg, ligger den gratis i appen Foodsteps.

Ingredienser

Denne oppskriften er til 30 cookies

250 g usaltet smør, romtemperert
110 g sukker
210 g brunsukker
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
150 g mørk sjokolade finhakket
100 g melkesjokolade finhakket

Tilberedning

Mål opp alle ingrediensene.

Rør sukker og smør hvitt i kjøkkenmaskin med k-krok.

Bland inn egg og tilsett mel, bakepulver og salt.

Kjør det sammen til en jevn, klumpefri røre.

Vend inn sjokoladebitene til slutt.

Legg litt av røren på et ark med bakepapir.

Rull sammen til en «pølse». Avkjøl i kjøleskap i én time.

Skjær i skiver på 1,5-2 cm tykkelse og legg på brett med bakepapir.

Stek på 175°C i 8-10 minutter.

Cookiene er best når de har fått avkjølt seg litt.

Om Foodsteps

Foodsteps springer ut fra Kulinarisk Akademi (KA) som holder til i Mathallen. Det er et kompetansesenter for mat og drikke hvor du finner noen av landets dyktigste kokker, vinkelnere og matentusiaster, som alle brenner for å dele kunnskap og matglede.

For å dekke den økende etterspørselen etter kurs og matkunnskap har de nå etablert den digitale tjenesten Foodsteps, med matkurs og oppskrifter spesiallaget for små skjermer.

Last ned i AppStore eller Google Play.