Icon_Spisesteder

Ovnsbakt kylling med honning, appelsin og timian

Ovnsbakt kylling med honning, appelsin og timian

Stange er kjent for sine store saftige kyllinger med god smak. Her kan du være sikker på at du får norsk kylling av beste kvalitet.

Stangeriet er deres eget utsalgssted som du finner her i Mathallen, og de tilbyr kylling- og andeprodukter i verdensklasse. I tillegg kan du nyte den berømte kyllingburgeren før du går hjem!

INGREDIENSER

6 porsjoner

1 hel kylling
3 appelsiner
1 kepaløk
4 fedd hvitløk
2 ts chiliflak
1 ts røkt paprikapulver
1/3 bunt timian
5 ss honning
1 dl appelsinjuice
Olivenolje
Salt og pepper

TILBEREDNING

Sett ovnen på 170 ºC. Smør en ildfast form med olivenolje. Del appelsinene i båter, grovhakk løk, hvitløk og timian.

Fyll kyllingen med blandingen, knyt lårene sammen, og legg kyllingen i formen, resten av det grønne legges rundt.

Bland krydder, honning og juice, og hell det over kyllingen som stekes i ca 1,5 t.

Øs saften over kyllingen en 5-6 ganger under stekingen. De siste 10 minuttene settes ovnen opp til 220 ºC for å få den ekstra gylden.

La kyllingen hvile i 10-15 minutter under folie før den skjæres opp.

Server med poteter og tilbehør etter eget ønske.

Stangeriet

Stangekylling er kjent for sine store saftige kyllinger med god smak. Her kan du være sikker på at du får norsk kylling av beste kvalitet.