Icon_Spisesteder

Sitronmarinerte kyllinglår med gremolata

Sitronmarinerte kyllinglår med gremolata

Stange er kjent for sine store saftige kyllinger med god smak. Her kan du være sikker på at du får norsk kylling av beste kvalitet.

Stangeriet er deres eget utsalgssted som du finner her i Mathallen, og de tilbyr kylling- og andeprodukter i verdensklasse. I tillegg kan du nyte den berømte kyllingburgeren før du går hjem!

INGREDIENSER

4 porsjoner

Kyllinglår

4 stk kyllinglår
Saften av 1 sitron
Salt og pepper

Gremolata

6 ss persille finkuttet
1 ½ sitron
4 fedd hvitløk
6 ss olivenolje
1 ts salt
½ sitron, saften

TILBEREDNING

Kyllinglår

Sett ovnen på 180 °C. Gni lårene inn med sitronsaft salt og pepper og legg de på brett med bakepapir, ha litt nøytral olje på. Stek de i ca. 30 min, og skru opp temperaturen til 220 °C de siste minuttene for å sprø opp skinnet.

Gremolata

Vask sitronene og riv skallet fint, riv eller hakk hvitløk og bland med resten av ingrediensene. Ha raust med gremolata over kyllinglårene og server dampet asparges eller andre gode grønnsaker til.

Stangeriet

Stangekylling er kjent for sine store saftige kyllinger med god smak. Her kan du være sikker på at du får norsk kylling av beste kvalitet.